Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fetiță de 6 ani din Argeș și o adolescentă de 17 ani din Buzău au murit de COVID
WhatsApp
O fetiță de 6 ani din Argeș și o adolescentă de 17 ani din Buzău au murit de COVID. Ambele aveau și alte probleme de sănătate, iar adolescenta era nevaccinată. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 350 decese asociate COVID-19.
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă

Dintre cele 350 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani și unul la categoria de vârstă 10-19 ani.

Decesul de la grupa de vârstă 0-9 ani este al unui pacient din județul Argeș, în vârstă de 6 ani, o fetiță, care prezenta comorbidități.

Decesul de la grupa de vârstă 10-19 ani este al unei fete din județul Buzău, în vârstă de 17 ani, care prezenta comorbidități și era nevaccinată.

O nouă zi fără niciun pat liber în țară la ATI

 

Nici sâmbătă în spitalele din România nu mai este liber niciun pat la terapie intensivă. România a doborât sâmbătă încă un record negativ, cu 1.737 pacienţi COVID la ATI.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 168 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

 

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanțul de astăzi anunță noi recorduri

 

15.239 cazuri noi de infectare și 352 de decese. Acesta este bilanțul actualizat la zi. Sâmbătă se întregistreaza două noi recorduri: pacienți internați în spitale și pacienți la ATI. 

ână astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.188 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel