Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fetiță de 10 ani a fost găsită într-o pădure, lângă cadavrul mamei. Copila a fost la un pas de moarte
WhatsApp
O fetiță de 10 ani a fost găsită într-o pădure din Rusia, lângă cadavrul mamei. Femeia murise din cauza hipotermiei.

Potrivit autorităților, fetița plecase alături de mama ei la o plimbare pe timp de zi, într-o pădure. Se pare că acestea nu erau îmbrăcate adecvat și nu purtau haine potrivite temperaturilor scăzute, mai ales celor de peste noapte, potrivit ȘtirileProtv.

Cele două au fost descoperite de o echipă care a pornit în căutarea lor. Mai exact, un grup de 80 de voluntari, câini ai poliției, drone și un elicopter au încercat să le găsească pe cele două. Într-un final, fata a fost găsită, în pădure, la aproximativ 8 km distanță de unde fusese văzută, alături de mama ei, ultima dată.

Copilului i s-a acordat asistență medicală, fetița fiind îmbrăcată în haine noi și dusă la spital, scrie The Sun.

 

Viața și sănătatea fetiței nu sunt în pericol

 

Potrivit presei locale, fetița ar fi stat toată noaptea lângă cadavrul mamei sale. Cu toate acestea, potrivit anchetatorilor: „Viața și sănătatea fetiței nu sunt în pericol, în acest moment”, a declarat un reprezentant al comitetului de anchetă rus.

Cei apropiați au declarat că, în ultimul timp, femeia în vârstă de 36 de ani fusese tulburată de moartea mamei sale, din cauza Covid-19. Până la acel moment, bunica fetiței fusese cea care a avut grijă de aceasta. 

„Vom vedea ce se va întâmpla cu tutela fetiței. Căutările au fost serioase, am avut la dispoziție doar câteva ore. Cu toții am înțeles că trebuie să ne grăbim. Erau temperaturi de îngheț. Ne temeam pentru viața ei”, a declarat un oficial local, scrie ȘtirileProtv.

 

O fetiță a fost luată de lângă mama grav bolnavă, înainte ca femeia să moară 

 

Un caz asemănător a avut loc și în țara noastră. De această dată, însă, o fetiță de doar șapte ani, din Sântana de Mureș, care avea grijă singură de mama ei grav bolnavă, a fost luată de lângă ea chiar înainte cu câteva zile ca femeia să se stingă din viață. Copila a fost dusă la o fundație, iar mama ei, la un cămin din Bihor.

Fetița a cerut să își vadă mama, dar fără rezultat. Femeia a murit la câteva zile distanță și nu a fost înmormântată în satul natal, scrie antena3.ro.

Fetița nu a putut să își vadă mama, care fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, iar medicii nu îi dădeau mari șanse de supraviețuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel