Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Novartis – vânzare parțială către o altă companie elvețiană
WhatsApp

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a anunțat astăzi vânzarea fabricilor pe care le deține în Spania către compania elvețiană Siegfried Holding AG. Vânzarea către Siegfried include uzinele de producție Barberà del Vallès și El Masnou, din Barcelona, cu 1.000 de angajați.

Într-un comunicat, președintele Novartis Spania a asigurat că externalizarea include un contract de furnizare pe termen lung care va face din Siegfried un furnizor cheie pentru Novartis și va asigura furnizarea neîntreruptă de medicamente, contractul garantând viitorul pe termen lung al fabricilor,  precizează într-un articol mai larg La Vanguardia.

Odată cu vânzarea fabricilor, se mai arată în comunicat, angajații din uzinele Barberà 600 la număr și cei 400 din El Masnou își vor păstra locurile de muncă și vor fi transferați la Siegfried în condiții contractuale și de remunerare echivalente cu cele stabilite în contractele lor de muncă la data închiderea operațiunii ”. Finalizarea operațiunii va avea loc până la sfârșitul anului.

Fabrica din Barberà del Vallès, deschisă acum 25 de ani, produce medicamente solide pe cale orală și inhalatoare pe care le exportă în toată Europa. Fabrica El Masnou, deschisă în urmă cu peste 100 de ani, produce produse oftalmice sterile, cum ar fi picături pentru ochi și unguente, cât și produse nazale și exportă cea mai mare parte a producției sale în 90 de țări, se precizează în articol. Novartis are aproximativ 3.000 de muncitori în Spania, mai mult de 1.000 dintre ei activând în zona comercială.

Grupul de la Basel a anunțat, în iulie, că vânzările sale globale au fost reduse de impactul pandemiei, în special în diviziile sale de oftalmologie și dermatologie, dar și în unele tratamente pentru cancer. În 2019, firma a avut un profit net de 6.595 milioane de euro, cu 44% mai mic decât în 2018, în ciuda faptului că vânzările au crescut cu 6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel