Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi proteste împotriva măsurilor de lockdown din Olanda. Manifestanții au atacat un spital și au incendiat un centru de vaccinare
WhatsApp
Poliția olandeză a folosit tunuri cu apă și cu gaze lacrimogene, câini și ofițeri călare pentru a dispersa un protestele organizate duminică, 24 ianuarie, în mai multe orașe din Țările de Jos împotriva măsurile de restricție anti-coronavirus instituite recent. Doar în Amsterdam au fost reținute peste 100 de manifestanți care au aruncat cu pietre și cu petarde.

Manifestațiile de protest au avut loc în ziua în care guvernul a introdus o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, o premieră pentru olandezi de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Restricţiile de circulaţie au intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică şi sunt primele măsuri de acest tip impuse în Olanda din martie anul trecut.

Până acum, distanţarea fizică şi izolarea la domiciliu aveau titlu de „recomandare”, iar oamenii puteau ieşi din casă la orice oră fără a-şi justifica deplasarea.

Manifestația de protest, desfășurată în Piaţa Muzeului din Amsterdam, care a reunit în jur de 1.500 de oameni, a încălcat și o interdicție curentă privind adunările publice. Peste 100 de persoane au fost arestate.

 

La Eindhoven, demonstrația a scăpat de sub control. Gara a fost vandalizată și mai multe magazine jefuite. 55 de persoane au fost arestate.

 

„Ne îndreptăm spre războiul civil”

 

Primarul John Jorritsma: „Orașul meu plânge și eu la fel. Ne îndreptăm spre războiul civil”.

 

În Enschede, protestarii au atacat cu pietre un spital. În Brand a fost incendiat un centru de vaccinare.

Mașinile au fost incendiate în Haga, relatează Libertatea. Au fost semnalate tulburări și în Tilburg, Venlo, Breda sau Arnhem. În unele zone au intervenit poliția militară și forțe de ordine din Germania, chemate în sprijin.

Potrivit rapoartelor serviciilor de urgență, abia în jurul miezului nopții lucurile au revenit la normal în majoritatea locurilor În total, în toată țara, peste 200 de persoane au fost reținute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel