Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nevoie urgentă de 2.600 de muncitori români în Spania: Un deputat cere guvernului semnarea acordului PAC „cât mai curând”
WhatsApp
Coaliția electorală spaniolă, Teruel Existe, prin vocea deputatului Tomás José Guitarte Gimeno solicită ministrului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației Guvernului Spaniei, Luis Planas, semnarea unui acord pentru aducerea în Spania, „cât mai curând“, a 2.600 de muncitori români pentru a lucra în agricultură și zootehnie în Planas.

Deputatul de la Teruel Exists și purtătorul de cuvânt al Grupului Mixt al Congresului, Tomás Guitarte, i-a transmis ministrului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației Guvernului Spaniei, Luis Planas,  listă cu  problemele derivate din situația generată de coronavirus în sectoarele agricultură și zootehnie. În opinia sa, aceste probleme ar trebui să fie incluse în reforma politicii agricole comune ( PAC ) pentru a fi soluționate.

Printre problemele menționate de Guitarte se numără dificultatea obținerii de lucrători calificați pentru a desfășura activități precum recoltarea produselor agicole sau tunderea oilor, esențiale în agricultură și zootehnie. În primul caz, deputatul a solicitat semnarea acordului necesar „cât mai curând" pentru aproximativ „2.600 de lucrători de naționalitate română, unii cu o experiență de până la 14 ani în ferme și cu contracte cu discontinuitate fixă în țara noastră“, pentru a putea călători în Spania, relatează publicația Heraldo.

„Acum sunt 300 de lucrători care ar trebui  să acopere practic necesitatea de tundere a oilor ale tuturor cooperativelor din Aragon", a spus Guitarte, în timp ce a cerut ministrului să proceseze cererea pentru a permite călătoria lucrătorilor sezonieri. Potrivit instruirii, ca răspuns la această cerere, Planas a dat asigurări că cunoaște problema și profesionalismul acestor lucrători și că va încerca să abordeze situația.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel