Nelu Tătaru, ultimele informații despre medicul-erou de la Neamț, transferat în Belgia
Autor: Nicoleta Nicolau pe 22 noi 2020, 13:37 | Sanatate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, când a încercat să salveze pacienții. Acesta este în prezent internat într-un spital din Belgia.

Potrivit ministrului Nelu Tătaru, starea medicului Cătălin Denciu este în prezent staționară, iar săptămâna viitoare urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale. 

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat Nelu Tătaru după vizita de la Institutul Fundeni.

Nelu Tătaru a mai precizat că soția medicului va merge și ea săptămâna viitoare în Belgia, pentru a fi alături de el atunci când o să fie detubat. „Suntem în permanentă legătură și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat", a spus ministrul Sănătății. 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri