Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nelu Tătaru, despre ce a găsit la Suceava: „Am văzut exact realitatea”
WhatsApp
Noul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a spus în prima zi în această funcție că trebuie multă atenție, echipamente, un răspuns corect din partea pacienților, o anchetă epidemiologică și o testare făcute corect, după cele trei zile în care s-a aflat în control la Suceava, în calitate de secretar de stat.

„Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș.

Am această informație (despre bărbatului de 49 de ani din Timiș care a decedat - n.red.), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical.

În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă.

Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut - la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar", a spus Nelu Tătaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel