Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciocolata Lindt are muzeu
WhatsApp

O cascadă înaltă de nouă metri, din care curge ciocolată, este principala atracție a muzeului deschis recent de compania Lindt & Sprüngli.

”Home of Chocolate”, muzeul deschis de Lindt & Sprüngli, al doilea cel mai mare producător de ciocolată din Elveția, își dorește să asocieze ciocolata cu Elveția și să atragă mai mulți turiști pentru Țara Cantoanelor.

La intrarea principală te întâmpină cea mai mare fântână de ciocolată din lume, cu o înălțime de nouă metri, care varsă constant 1,4 tone din cea mai pură ciocolată cu lapte peste o bomboană imensă Lindor. Compania Lindt & Sprüngli are ca obiectiv să expună toată istoria sa, de la fondare, din 1845. ”Templul Ciocolatei” este instalat în Piața Chocolatei, numărul 1, lângă fabrica originală construită în 1899, în Kilchberg, o mică comună de la periferia orașului Zurich.

La inaugurarea muzeului au fost invitați să participe jurnaliștii din întreaga lume. La eveniment a fost prezent și Ueli Maurer, ministrul elvețian de finanțe, care a reamintit importanța industriei în acest domeniu pentru Elveția și a precizat că: „ciocolata face parte din identitatea națională elvețiană. Industria ciocolatei reprezintă un important sector economic și, din acest motiv, sprijinirea instruirii competențelor în zonă înseamnă și consolidarea economiei noastre ”, anunță swissinfo.ch. Alături de oficial s-a aflat și Roger Federer, jucătorul de tenis elvețian, imaginea publicității companiei din 2009.

Casa Ciocolatei Lindt nu este singurul loc din Elveția dedicat acestui produs. Producători ca Maestrani - Chocolarium, Camille Bloch - Chez Camille Bloch, Cailler - Maison Cailler, au deschis și magazine speciale în ultimii ani, unde vizitatorii își pot descoperi produsele și pot afla despre procesul de fabricație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel