Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moise Guran, despre criticile aduse de jurnaliști: „E normal! Toate postările mele au fost extrem de dure”
WhatsApp
Moise Guran, care a anunțat săptămâna trecută că intră în politică și a fost atacat și în unele cazuri jignit, a explicat la Digi24 de ce i-a criticat pe foștii colegi de breaslă care au decis să se înscrie într-un partid și, totuși a decis să facă și el acest pas. Guran a vorbit și despre motivele pentru care a ales USR și nu PLUS.

Guran a explicat de ce a ales USR și nu PLUS.

„Aceste două partide sunt percepute de public ca unul singuri, în dorința de a face ceva pentru România. Sunt două generații, noi cei de la Revoluție care am tot eșuat să schimbăm ceva pentru țara noastră și am eșuat până când am primit un ajutor de la generația următoare. Vreau să răspund acestei mâini întinse de generația următoare", a spus el.

El a spus că intrarea în politică nu a fost o decizie ușoară.

„A trebuit să aleg între etică și deontologie. Nu a fost o alegere ușoară, nu a fost o alegere pe care am dorit-o. Nu cred că am lăsat vreodată cuiva impresia că nu-mi place meseria mea sau că nu-mi merge bine în meseria mea de jurnalist. Din contră. Toate postările și comentariile mele la adresa celor care au făcut acest pas anterior au fost extrem de dure. E normal ca dvs, foștii mei colegi, să criticați acest pas. Este ceea ce trebuie să faceți", a spus el.

 

Moise Guran: „Să fii politician nu e o meserie”

 

Guran a răspuns și criticilor care i-au fost aduse de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru că a lucrat cu USR și PLUS încă din 2018.

„Hai să lămurim încă ceva, pentru că părinții mei au înțeles de la televizor că aș fi primit bani de la cineva pentru a lucra sau că acum aș fi primit bani să intru în politică. Aceste lucruri sunt aberante. Nu am luat bani de la nimeni nici atunci, nici acum. Să fii politician nu e o meserie. Meserie e aia pe care o faci tu, atunci când lucrezi. Să te implici în viața politică și în decizii – asta e un lucru care poate fi considerat o meserie dacă asta ai făcut toată viața ta, dar nu în altă situație", a spus Moise Guran.

„Am făcut dezbateri cu ei, pe ideile lor, le-am explicat ce se întâmplă dacă. Am spus public lucruri, am precizat că le știu programele, i-am criticat că nu au făcut uz de ele. Nu am lucrat la campanii electorale, ci la programe", a mai spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel