Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Transporturilor dă cărțile pe față în scandalul momentului. Adevărul despre finanțarea Autostrăzii Sibiu-Pitești
WhatsApp
Scandal pe marginea finanțării europene pentru construirea autostrăzii Sibiu-Pitești. Lucian Bde, ministrul Transportului, se răzbiește în declarații cu Răzvan Cuc, fostul ministru de resort.
Sursa foto: captură B1 TV

Suspendarea finanţării autostrăzii Sibiu-Piteşti poate avea loc doar în cazul în care acest proiect ar fi fost aprobat de Comisia Europeană, lucru care nu s-a întâmplat, iar luni este programată o întâlnire cu toţi factorii implicaţi, precum şi cu experţii Jaspers, pentru a se răspunde cu celeritate la clarificările solicitate de CE cu privire la impactul acestui proiect major de infrastructură asupra mediului, pe traseul său, notează sâmbătă, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, pe propria pagină de Facebook.

"Cei care fac afirmaţii ar trebui să ştie că proiectul Sibiu - Piteşti nu este blocat! Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu - Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia. Comisia Europeană nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observaţii", precizează actualul şef al Transporturilor.

Reacția ministrului vine ca urmare a celor relatate în spațiul public de fostul ministru de resort, Răzvan Cuc (PSD). Răzvan Cuc a anunțat, sâmbătă, că oficialii Comisiei Europene au trimis o notificare pentru suspendarea finanțării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Pitești. Fostul ministru al Transporturilor a precizat că premierul Ludovic Orban a vizitat Bruxelles doar pentru poze.

Citește și: 

„Vizită Premierului Orban la Bruxelles facută doar pentru poze. Autostrada Sibiu-Pitești suspendată de către Comisia Europeană. Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România și anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru Sibiu-Pitești din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-și mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obținut în decembrie 2018)”, a scris Răzvan Cuc, sâmbătă pe Facebook.

Cuc a acuzat că premierul Ludovic Orban a fost în prima sa vizită la Bruxelles doar ca să facă poze, în loc să ia măsuri pentru ca finanțarea proiectului să nu fie blocată.

„Nimeni din Guvern nu ne zice nimic. Toată lumea tace! Poate așa e mai bine! Poate așa trebuie! Nu dragi români, nu trebuie așa!În loc să se plimbe pentru poze și văicăreala lor clasică premierul Orban ar fi trebuit să «dea cu pumnul în masa» pentru că acest proiect să își continue implementarea prin finanțare din fonduri europene! Din păcate, ce nu înțelege sau poate chiar nu știe premierul este că această notificare de suspendare crează un precedent foarte periculos pentru tot ce înseamnă proiecte de infrastructură din România finanțate din fonduri europene!”, a completat Cuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel