Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul francez al Sănătăţii: Vârful celui de-al treilea val al pandemiei ar putea fi atins în 10 zile
WhatsApp
Franţa ar putea atinge vârful celui de-al treilea val al pandemiei COVID-19 în şapte până la 10 zile cu noile măsuri restrictive anunţate miercuri de preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, pentru postul de radio France Inter, relatează Reuters. 

Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în Franţa şi a afirmat că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei de COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele.

"Am putea atinge un vârf al pandemiei în şapte până la 10 zile dacă totul merge conform planului", a declarat Veran.

"Va fi nevoie de două săptămâni în plus pentru a atinge un vârf în unităţile de terapie intensivă (UTI) care ar putea apărea la sfârşitul lunii aprilie", a mai spus ministrul francez al Sănătăţii.

Noile infectări zilnice cu COVID-19 în Franţa s-au dublat din februarie, până la o medie de aproape 40.000 de cazuri. Numărul de pacienţi aflaţi la terapie intensivă a ajuns la 5.000 în această săptămână, depăşind vârful înregistrat în timpul celui de-al doilea lockdown de şase săptămâni instituit la sfârşitul anului trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel