Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Educaţiei, după vizita la şcolile din Ialomiţa: "Îmi pare rău. Nu am fost atentă"
WhatsApp
Ministrul Educației, Monica Anisie, scrie, sâmbătă dimineața, pe Facebook, că regretă interacțiunea pe care a avut-o cu dascălii de la școlile din Ialomița, acolo unde a găsit instituții de învățămân ce aveau toatele în curte, spunând că nu a fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor.
gov.ro

Monica Anisie a făcut, marți, o vizită inopinată, în localitățile Axintele și Sălcioara din județul Ialomița. Aici, toaletele sunt amplsate în curtea școlii, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, neînsoțiți, dacă au nevoie la baie. Anisie a intrat în sălile de clasă și i-a întrebat pe dascăli ce fac atunci când cei mici au nevoie la toaletă. Totul s-a desfășurat în timp ce ministrul Educației era filmată de mai multe echipe de reporteri.

Ulterior, comportamentul ministrului a fost criticat de mai multe ONG-uri din educație.

În acest context, ministrul a scris că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat și precizează că ar fi vrut să fie mai calmă în acea interacțiune.

„Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”, a scris, sâmbătă dimineața, pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel