Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Economiei: „Nu mai vreau ca românii să cumpere măşti cu 4, 5 sau 6 lei”
WhatsApp
Una dintre principalele preocupări pentru perioada următoare este ca, în România, să se găsească măşti de protecţie în magazine după data de 15 mai, la un preţ în jurul a 2 lei, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
gov.ro

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor.

Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50... să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a spus Popescu, la Digi 24.

 

Virgil Popescu: „Într-o primă etapă s-ar putea deschide terasele”

 

În ceea ce priveşte redeschiderea restaurantelor, teraselor, barurilor şi cafenelelor, oficialul a menţionat că o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evaluarea medicilor epidemiologi, după primele două săptămâni de la ridicarea Stării de urgenţă.

„Hotelurile care s-au închis singure din cauza lipsei de clienţi se vor redeschide tocmai datorită faptului că circulaţia în interiorul localităţilor şi circulaţia între localităţi vor fi permise, pe motive bine întemeiate, cum ar fi serviciul. Asta înseamnă că va fi trafic de persoane între localităţi şi atunci e normal ca să avem hoteluri deschise.

Despre restaurante, terase, cafenele şi baruri eu spun că ar trebui să aşteptăm o evaluare după primele două săptămâni a medicilor epidemiologi să vedem care este influenţa acestor prime relaxări de măsuri asupra acestei pandemii şi dacă lucrurile vor fi ţinute sub control şi oamenii vor înţelege că trebuie să respecte măsurile pe care Guvernul le va recomanda în această stare de alertă, sunt convins cor vor urma şi o serie de alte măsuri. De exemplu, cred că într-o primă etapă s-ar putea deschide terasele, dar nu pot să spun cu certitudine în momentul de faţă, trebuie să aşteptăm ce vor spune medicii dacă, începând cu data de 1 iunie sau 15 iunie, se vor deschide restaurantele, terasele, cafenelele, barurile etc.”, a afirmat ministrul de resort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel