Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mii de oameni, EVACUAŢI din calea ciclonului Nisarga
WhatsApp
Autorităţile indiene au emis alerte şi au evacuat marţi mii de persoane pe coasta de vest a Indiei în aşteptarea ciclonului Nisarga, care urmează să afecteze metropola Mumbai, relatează AFP şi dpa.
Sursa foto: Twitter

Oficialii din capitala economică a Indiei le-au cerut locuitorilor din zonele situate la malul mării să găsească refugiu în locuri sigure în faţa ciclonului Nisarga. Acesta urmează să atingă uscatul miercuri în nordul statului Maharashtra (vest), cu capitala Mumbai, fiind însoţit de vânturi de până la 120 km/h.

Responsabilii pe probleme de sănătate din oraşul cu 20 de milioane de locuitori, au evacuat, de asemenea, aproape 150 de pacienţi cu coronavirus dintr-un spital de campanie construit recent şi i-au plasat "într-un loc cu acoperiş", ca măsură de precauţie.

Cicloanele lovesc rar Mumbai, construit cu faţa către Marea Arabiei. Ultima furtună devastatoare care a lovit oraşul datează din 1948, provocând moartea a 12 persoane şi rănirea altor 100.

Meteorologii indieni se aşteaptă la precipitaţii abundente şi se tem de numeroase daune ale caselor şi liniilor electrice provocate de vânt. Un val provocat de furtună cu o înălţime unu până la doi metri ar putea, de asemenea, să inunde zonele de coastă joase ale statului Maharashtra.

Ciclonul Nisarga este de asemenea aşteptat să afecteze statul vecin Gujarat, unde autorităţile au evacuat peste 10.000 de persoane.

Nisarga a apărut la două săptămâni după puternicul ciclon Amphan, care a făcut o sută de morţi în estul Indiei şi Bangladesh şi a provocat pagube materiale considerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel