Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mihai Chirica despre intrarea în PNL: „Drumul meu politic va continua alături de Klaus Iohannis”
WhatsApp
Primarul Iașului, Mihai Chirica, susține, într-un comunicat, că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis. Chirica nu scrie clar dacă va candida sau nu la Primărie din partea PNL.

Chirica arată în comunicat că în această perioadă fiecare partid și-a terminat sondajele de opinie și analizele politice și e firesc să apară discuții și propuneri politice.

„Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iași arată că există un grad mare de satisfacție al ieșenilor față de proiectele mele și ale Primăriei. În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieșenilor, indiferent de opțiunea politică personală a fiecărui cetățean", se arată în comunicat.

Potrivit lui Chirica, proiectele Iașului sunt și trebuie să fie prioritatea sa și ale oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale.

„De aceea, în mod constant, am fost partenerul președintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România și al valorilor occidentale pe care le împărtășim cu toții. Președintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iași și de Moldova și a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilitățile politice și administrative cu care m-au investit ieșenii și să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional și respectată la nivel național. Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene", arată Mihai Chirica.

 

Marius Bodea a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid

 

În ultima perioadă au existat numeroase zvonuri că acesta va candida din partea PNL la Primăria Iași, iar miercuri președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, a spus că a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid.

„Ieri (marți - n.r.), conducerea centrală a PNL, în prezența domnului Costel Alexe, președintele PNL Iași, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iași pe domnul Mihai Chirica și de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhnește profund. Mi-aș fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolțit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iașul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparțin de 22 de ani", arăta Bodea.

 

Cristian Adomniței este „mai mult îngrijorat decât întristat"

 

Și fostul lider al PNL Iași, Cristian Adomniței, a scris pe Facebook că este „mai mult îngrijorat decât întristat", fără să precizeze clar la ce se referă. Mesajul acestuia a venit pe fondut zvonurilor că Mihai Chirica va fi candidatul PNL la Primăria Iași.

„Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tuturor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv). Este o voltă la limita ratiunii. L.E. Cu un mare risc personal, eu m-am exprimat inainte de.... Nu toti suntem ahtiati, nu toti suntem de acord cu oportunitatea unor asemenea volte chiar daca aduc un castig pe moment. Pretul platit este, pur si simplu, urias si este reprezentat de onoare si credibilitate", a scris Cristian Adomniței.

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel