Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Mihaela Bulgaru, antreprenoarea cu restaurant în Paris. Le servește francezilor mâncare românească. Ce ar trebui să îmbunătățească România pentru ca românii să nu mai plece
WhatsApp
Ieşeanca Mihaela Bulgaru, de 46 de ani, deţine un restaurant în Paris. După 10 ani de muncă în Franţa, unde se stabilise împreună cu familia, Mihaela Bulgaru a decis că este timpul să înceapă propria sa afacere şi să facă exact ceea ce îi place. Aşa că a deschis un restaurant, care se numeşte Edera şi care oferă clienţilor un meniu european variat, dar care conţine neapărat şi mâncare tradiţională românească. 
mihaela_bulgaru

Povestea de succes a Mihaelei Bulgaru a fost povestită în exclusivitate pentru StiriDiaspora.ro și o puteți urmări în interviul de mai jos.

 

ȘtiriDiaspora:  A fost greu să porniţi o afacere în Franţa?

Mihaela Bulgaru: Nu a fost greu să deschidem o afacere în Franţa. Am cumpărat acest restaurant de la altcineva. Înainte era cu specific portughez. Am hotărât să schimbam numele şi specificul, practic să schimbam totul şi sa o luăm de la zero.

 

ȘtiriDiaspora:  Care a fost motivația pentru a începe această afacere?

Mihaela Bulgaru: Fiind stabilită de peste 10 ani în Franţa, alături de familie, am decis că este cazul sa o iau de la zero şi să-mi încep propria afacere, să fac ceea ce îmi place

 

ȘtiriDiaspora:  Ce provocări întâmpinați în acest business?

Mihaela Bulgaru: Cea mai mare provocare a fost virusul Covid 19. Noi am deschis restaurantul în noiembrie 2019. Iar la câteva luni distanţă am fost obligaţi să vindem doar la pachet sau cu livrare.

 

 

"Românii sunt foarte uniţi şi majoritatea se susţin"

 

ȘtiriDiaspora: De ce și-ar deschide un român o afacere în Franţa?

Mihaela Bulgaru: Fiind stabilit în Franţa şi văzându-şi viitorul apropiat tot aici, este important să investească în el şi în viitorul sau.

 

ȘtiriDiaspora: Ce ne puteţi spune despre comunitățile de români din zona unde staţi? Cât de numeroase și închegate sunt?

Mihaela Bulgaru: Comunitatea românilor din Paris este foarte mare. Românii de aici sunt foarte uniţi şi majoritatea se susţin unii pe alţii.

 

ȘtiriDiaspora:  Cum sunt francezii față de români?

Mihaela Bulgaru: Francezii sunt foarte prietenoşi şi drăguţi. Le place mult să comunice şi să te susţină. Am remarcat că le plac foarte mult specialităţile noastre.

 

 

"Sistemul din România este foarte prost şi salariile prea mici pentru munca prestată"

 

 

ȘtiriDiaspora:  V-aţi întoarce în ţară să continuaţi afacerea începută în Franţa?

Mihaela Bulgaru: Dacă ar fi nevoie să ne întoarcem în România, am continua aceasta afacere şi acolo, mai ales că ceea ce facem o facem de placere şi clienţii sunt foarte mulțumiţi.

 

2. restaurant... (interviu_restaurant.JPG)

 

 

ȘtiriDiaspora: Care ar fi probleme pe care le-aţi identificat în ţară, care din punctul dvs de vedere, va ţin departe de România?

Mihaela Bulgaru: Din punctul meu de vedere sistemul din România este foarte prost şi salariile prea mici pentru munca pe care o prestează oamenii.

 

ȘtiriDiaspora:  Cum ar trebui să se îmbunătățească România pentru a reveni acasă?

Mihaela Bulgaru: În primul rând ar trebui să se renunţe la "pile" şi la "nepotism" ca să se poată schimba ceva acolo.

 

ȘtiriDiaspora: Ce recomandări aveţi pentru tinerii din România care şi-ar dori să investească într-o afacere în Franţa?

Mihaela Bulgaru:  Curaj şi voinţă. Şi, oricât de greu li se pare să înceapă o afacere într-o ţară străina, să nu se descurajeze.

Despre Campania "Locul tău este acasă"

 

StiriDiaspora.ro a lansat, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni, campania „Locul tău este acasă”. Proiectul dedicat românilor din Diaspora aduce în atenție problemele stringente de care se lovesc cei care doresc să revină în România, dar și posibile soluții pentru depășirea acestor obstacole.

Campania va aduce în prim plan teme precum inserția și reinserția socială dar și teme deosebit de importante legate de piața muncii din România ori facilități implementate de autorități, care vin în sprijinul celor care doresc să se întoarcă în țară. Antreprenorii vor avea ocazia să își prezinte poveștile, să atragă atenția autorităților asupra problemelor care le-a blocat ori le blochează în continuare accesul către piața din România și să răspundă dacă și în ce condiții ar putea reveni în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel