Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
GDS, mesaj pentru Laura KOVESI: „Aveți șansa să dați EUROPEI speranță că DREPTATEA există – și că ea poate fi EFICIENTĂ“
WhatsApp
Grupul pentru Dialog Social (GDS) i-a transmis Laurei Codruța Kovesi un mesaj de felicitare și de susținere în noua funcție de procuror-șef al Parchetului European.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) îi transmite Laurei Codruța Kovesi, prima șefă a Parchetului European, că ”preluarea funcției de procuror european șef e șansa de a face pentru Europa ceea ce ați făcut deja pentru România: să dați speranță că dreptatea există – și că ea poate fi eficientă”.

Mesajul GDS de susținere a lui Kovesi face referire la activitatea DNA și la marile proteste anti-PSD din 2017 și 2018.

„Când sute de mii de oameni au strigat pe străzile din România pentru dreptate, dumneavoastră erați - pentru cei mai mulți dintre ei - imaginea dreptății.

Era incredibil pentru noi, cei din stradă, că se poate construi, într-o Românie a nedreptății instituționalizate, ceea ce ați construit dumneavoastră: o instituție a dreptății.

Această uimire admirativă a făcut posibil un slogan precum DNA / Să vină să vă ia! - împreună cu România, trezește-te! și de PSD / Ciuma roșie!, au rezumat cel mai fidel ceea ce simțea intens strada: că motorul prim al răului era politica PSD împotriva justiției; că DNA, instituția condusă de dumneavoastră, are forța să oprească acest motor prim al răului; și că, abia astfel, România se va trezi.

Răul, la rândul lui, a intuit fără greș că forța dumneavoastră simbolică e cea care dă deopotrivă străzii și încredere, și eficiență; și, în consecință, v-a îndepărtat - printr-un gest de o mizerie care va rămâne în istoria marilor noastre rușini instituționale - de la conducerea DNA.

Însă, când crezi până la capăt în dreptate, dreptatea există - și funcționează“, mai spun membrii GDS într-o scrisoare dată publicității astăzi.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) este prima organizație non-guvernamentală liberă inființată în România pe 31 decembrie 1989, este o asociație independentă care și-a propus să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului. În acest sens. GDS a primit statut de „utilitate publică”.

„Acum sunteți - grație acestei balanțe eficiente a dreptății - primul procuror-șef al Parchetului European.

E, pe de o parte, un precedent istoric absolut pentru România - și vă felicităm din toată inima pentru că, prin înzestrările dumneavoastră profesionale și umane, l-ați făcut posibil.

E, în același timp, șansa de a face pentru Europa ceea ce ați făcut deja pentru România: anume să dați speranță că dreptatea există - și că ea poate fi eficientă.

Aceasta a fost, de altfel, și semnificația Premiului Grupului pentru Dialog Social pe care l-ați primit în 2014.

Vă mulțumim, așadar, pentru toată speranța construită până acum în România - și vă suntem alături în construcția speranței viitoare pentru Europa“, a transmis GDS prim-procurorului șef al Parchetului European, Laura Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel