Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meleşcanu, scuze şi ANCHETE după cozile din diaspora: "Nu mi-a cerut nimeni demisia"
WhatsApp
Ministrul Teodor Meleşcanu îşi cere scuze românilor care nu au apucat să voteze şi anunţă demararea unei anchete în zonele cu probleme, despre care spune că nu au fost chiar în toată Europa, ci "sunt trei sau patru ţări". Ministrul a comparat apoi coada la care a stat să voteze în New York, timp de o oră, în timp ce la Ambasada Poloniei oamenii ar fi stat peste două ore să îşi voteze europarlamentarii din ţara lor. Totodată, oficialul susţine că nu i s-a cerut demisia până acum, la nivel de Guvern.

"A existat o presiune foarte mare de timp, dată şi de numărul foarte mare de oameni care au venit. Îmi cer scuze şi mi-aş dori ca toţi oamenii să poată să voteze, inclusiv cei din străinătate. E adevărat că şi în ţară au fost cozi foarte mari, de peste două ore. Dar ceea ce voi face este o anchetă în ţările unde au fost cele mai mari probleme şi voi trimite o echipă de control să luăm măsurile necesare ca să nu se mai repete", a declarat ministrul Afacerilor Externe.

 

Meleşcanu: "Îmi cer scuze. Voi face o anchetă"

 

Întrebat dacă România a fost pusă într-o lumină proastă după ce s-au repetat problemele din 2014 proivind organizarea 'din secţiile de votare, oficialul a încercat să facă o comparaţie cu Polonia.

"Am fost la New York. Am votat, am stat o oră la coadă şi m-am dus după aceea la Ambasada Poloniei care aveau şi ei alegeri pentru europarlamentare şi coada la polonezi era de două ore jumate - trei. Nicoiodată nu am văzut niciun fel de probleme la ei", a mai spus Meleşcanu.

 

Meleşcanu: "Nu au fost aglomeraţii în toată Europa"

 

Cât despre aglomeraţiile de la secţiile de votare din ţările europene, Meleşcanu a răspuns: "Nu chiar în toată Europa, au fost câteva centre unde există concentrări foarte mari de români şi care, într-adevăr, ridică probleme. Sunt trei sau patru ţări".

În privinţa sprijinului politic pe care îl mai are în Guvern în urma acestor evenimente, Teodor Meleşcanu a răspuns scurt: "Nu mi-a cerut nimeni niciun fel de demisie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel