Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meleşcanu, schimb de replici cu un moderator Digi24: "Poate tu stai cu mâinile sub masă!"
WhatsApp
Teodor Meleşcanu a avut un schimb de replici cu un moderator Digi24, care îi punea întrebări despre demersurile sale de dinaintea organizării votului în diaspora. Cât despre problemele reclamate de cetăţenii români privind buletinele insuficiente şi ştampilele lipsă, ministrul susţine că sunt "Fake News" şi că nu se teme de o anchetă penală, pentru că ştie că are dreptate.

Teodor Meleşcanu dă vina pe referendumul solicitat de preşedintele Klaus Iohannis că a transformat un vot de "două minute, într-unul de şapte minute", acesta fiind, din punctul său de vedere, motivul cozilor de la secţiile din diaspora.

"În loc de două minute pe cap de om, care ar fi permis tuturor să voteze, s-a ajuns la şapte minute pentru că au fost alte foi volante pe care să fie înscrişi, liste suplimentare. În medie, la toate alegerile, în două minute se poate exercita un vot. Acasă, în România, e mult mai simplu. E o diferenţă enormă între votul din România şi votul din străinătate. în România eşti în lista electorală, îi dai documentul, scanează să vadă dacă ai mai votat undeva, în timp ce, în străinătate, trebuie să prezinţi cartea de identitate, să îţi treacă numele, prenumele, CNP-ul, adresa, ocupaţia, care se trec toate pe liste suplimentare. Pentru fiecare dintre ele trebuia să completeze o listă suplimentară. Se multiplică timpul alocat pentru alegeri", a declarat Teodor Meleşcanu, la Digi24.

 

Meleşcanu: "Poate dvs. staţi cu mâinile sub masă"

 

Ministrul a avut şi un schimb de replici cu moderatorul Marius Pancu.

"Teodor Meleşcanu: Cu 30 de zile înainte, potrivit legii, se publică secţiile de votare. Dacă nu se publică, este invalidat procesul electoral. Cu două săptămâni înainte, am făcut o evaluare cam la 441 de secţii câte aveam noi, să aibă posibilitatea toţi românii să voteze. (...) Tot ce s-a propus ca secţii suplimentare de către ambasade sau de către asociaţiile de români au fost aprobate de noi, incluse într-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Din acel moment, aceasta era situaţia şi nu mai puteai interveni în niciun fel, potrivit legii.

Marius Pancu, moderator: Adică, timp de două săptămâni în care aţi aflat că este şi referendum organizat şi că mai sunt două buletine de vot, aţi stat cu mâinile la spate, cu mâinile în sân, pentru că nu se mai putea face nimic.

Teodor Meleşcanu: Poate dvs. staţi cu mâinile la spate sau pe sub masă...

Marius Pancu, moderator: Ce aţi făcut concret?

Teodor Meleşcanu: Dacă nu mă laşi să îţi spun, nu am cum să îţi răspund. 

Marius Pancu, moderator: Să fim respectuoşi în continuare."

 

Meleşcanu, despre neregulile constatate la secţiile de votare: "Fake News! Nu mă tem de anchetă penală"

 

Meleşcanu a explicat apoi că au fost probleme şi la majoritatea comisiilor electorale din străinătate, unde partidele politice nu au avut reprezentanţi şi a fost nevoie de diplomaţi care să se prezinte în locul lor. Atunci, moderatorul a revenit cu informaţii primite de la românii din diaspora, care au declarat că în unele secţii erau doar două ştampile de vot, şi nu şase cum ar fi trebuit. Ministrul a acuzat că este un "Fake News".

"Vă anunţ respectuos că este fake news. Ştiu că s-a vehiculat ba că nu mai sunt buletine, ba că nu mai sunt ştampile. Complet fals. Au minţit fără niciun fel de problemă".

Întrebat dacă se teme de o anchetă penală, Teodor Meleşcanu a declarat că: "Nu, nu mi-e frică de nimic, pentru că ştiu că am dreptate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel