Medicul Adrian Marinescu: Cazul Arșinel este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă ușoară
Autor: Liviu Ludovic pe 21 apr 2021, 23:12 | Sanatate

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş a folosit exemplul Alexandru Arșinel pentru a arăta cât de importantă este vaccinarea. Cei care se vaccinează, fac forme ușoare ale COVID, este concluzia medicului.

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, a declarat că actorul Alexandru Arșinel este dovada că vaccinarea este benefică.

„Cazul Arșinel este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă ușoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar dacă o fac, e o formă ușoară. Nu a avut nevoie de oxigen (N.R. actorul Alexandru Arșinel)”, a declarat medicul Adrian Marinescu

Potrivit medicului Marinescu, vaccinurile au o eficacitate foarte bună.

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie”, a precizat Marinescu.

Oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului

 

Directorul medical al Institutului Matei Balş mai crede că oamenii pot fi convinși să se vaccineze prin puterea exemplului și prin oferirea de informații adevărate.

„Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are și efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puține. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer și Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început și mulți voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri