Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român cere lockdown pentru România: "Lanţul acesta de infectări este tot mai mare"
WhatsApp
Managerul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, susține că un nou lockdown ar fi util pentru a stopa infectările. Medicul mai adaugă că instituirea stării de urgență s-a făcut prea devreme și a durat prea mult.  
gabriel_lazany

"În acest moment, în condițiile în care lucrurile sunt încă sub control, ar trebui luată o măsură drastică și închis tot pentru a încerca să rupem lanțul acesta de infectări care este tot mai mare. Nu îl vom elimina total, dar îl vom diminua în asemenea măsură încât să-l putem iar controla pentru o perioadă de 3-4-5 luni, după care lockdown din nou. Asta ar trebui să facem, fiindcă altceva nu avem. E ceva ce ar trebui făcut în mod obligatoriu. Cel puțin în Marea Britanie au loc aceste lockdown-uri prin care își aduc gradul de infecțiozitate a bolii în parametri pe care îi pot ei gestiona. Asta trebuie să facem până va apărea vaccinul și se poate face o imunizare în masă a populației. Trebuie să încercăm să supraviețuim până atunci. Acum ar trebui să ne gândim la ce este bine și nu la ce ne aduce într-o situație favorabilă în ochii electoratului", declară Gabriel Lazany, potrivit timponline.ro.

 

Instituirea stării de urgență s-a făcut prea devreme și a durat prea mult

 

”În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență am spus că infrastructura medicală din țară există nu poate gestiona pandemia. Și atunci am precizat că ar fi bine ca fiecare județ să dispună de un sistem modular care să gestioneze doar cazurile Covid. Am putea scoate tot ce înseamnă cazurile Covid din spital, iar personalul nostru să-l îngrijească. Este genul de spital modular care s-a construit la Iași sau cel construit în curte la Ana Aslan, spitale pe care le poți configura în funcție de necesar, cum au construit și chinezii la început. Am văzut că, la Iași, l-au făcut în 2 luni. Din martie până în octombrie puteau fi construite și utilizate aceste spitale”, a adăugat el. Lazany a spus că, în opinia lui, instituirea stării de urgență s-a făcut prea devreme și a durat prea mult: ”Trebuie perioade scurte, de șoc, ca să ții în parametri. Măsurile acestea nu le luăm noi local, ci se iau pe plan central. Ne adaptăm activitatea în funcție de măsurile care se iau la București și așa vom lucra și în continuare fiindcă nu aici, la Bistrița, se pot lua astfel de decizii. Dacă continuă lucrurile în ritmul acesta, eu cred că, într-o lună de zile o să avem probleme dacă nu luăm măsuri drastice cât de repede”.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, toate cele 20 de paturi alocate pentru Covid-19 la Secția de Terapie Intensivă sunt ocupate. Secția Covid-19 de la SJU Bistrița are 108 locuri alocate din care 12 pentru minori și 96 pentru adulți. În prezent sunt 77 de pacienți confirmați internați și 10 suspecți care așteaptă rezultatele testărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel