Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mască purifiantă cu bicarbonat de sodiu: Secretul pielii de porțelan al asiaticelor, la îndemână în cămara ta
WhatsApp
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care este folosit pentru a face deserturi și alte bunătăți gustoase. Dar nu numai asta face. Ține praful „magic“ în dulapul tău de frumusețe, deoarece poate face minuni pentru pielea ta.  Iată rețeta pentru o mască purifiantă care îți va face fața ca de porțelan.
Mască purifiantă cu bicarbonat de sodiu: Secretul pielii de porțelan al asiaticelor,

Există nenumărate beneficii în folosirea bicarbonatului de sodiu pentru pielea ta:
1. Pentru un ten strălucitor
2. Pentru coșuri
3. Pentru iluminarea petelor întunecate.
4. Pentru pete negre.
5. Pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.
6. Pentru exfolierea buzelor.
7. Pentru iluminarea pielii de pe coate și genunchi.
8. Pentru îndepărtarea părului încarnat.
9. Pentru îndepărtarea mirosurilor corporale.
10. Pentru călcâie mai moi.

Vezi și: Înfige câteva cuișoare într-o jumătate de lămâie: Rezultat neașteptat pentru nopțile de vară. Ne vei mulțumi!

Beneficii ale bicarbonatului de sodiu pentru o piele strălucitoare

O piele strălucitoare este un semn de piele sănătoasă și tânără. Dar dacă nu mănânci alimente sănătoase, nu urmezi o rutină impecabilă de îngrijire a pielii și nu stai trează timp de opt ore, să ai o piele strălucitoare poate fi dificil. Dar ingredientele naturale bogate în nutrienți esențiali pot ajuta.

Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de suc de portocale proaspăt stors. Acum aplicați un strat subțire de pastă uniform pe față și pe gât. Se lasă să se usuce timp de aproximativ 15 minute. Folosind un tampon de bumbac umed, ștergeți-l și apoi stropiți-l cu apă rece pentru a îndepărta reziduurile.

Utilizați această mască o dată pe săptămână pentru a îndepărta tenul tern.Acest produs va crește producția de colagen în piele și va elimina impuritățile. Portocalele sunt bogate în vitamina C, care va da pielii tale o strălucire naturală, în timp ce bicarbonatul de sodiu exfoliază ușor pielea pentru a îndepărta un strat de celule moarte.

Mască purifiantă cu bicarbonat de sodiu

 

Un peeling cu bicarbonat de sodiu va îndepărta impuritățile de pe piele

Proprietatea ușor exfoliantă a bicarbonatului de sodiu îl face un ingredient minunat pentru a ajuta la eliminarea acneei de pe piele. Este sigur de utilizat pe față după ce îl diluați cu apă. Bicarbonatul de sodiu ajută la uscarea coșului, iar proprietățile sale antibacteriene ajută la prevenirea altor erupții pe piele.

Dacă ai coșuri active, încearcă acest remediu: ia o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecă-l cu aceeași cantitate de apă pentru a face o pastă. Curăță-ți pielea cu un produs de curățare și apoi aplică pasta de bicarbonat de sodiu pe coșuri. Lasă-l să acționeze timp de 2-3 minute și apoi spală-te pe față cu apă caldă. Deoarece acest remediu dilată porii, freacă-ți ușor fața cu un cub de gheață sau aplică un tonic pentru a-i micșora.

Dacă tenul tău pare ușor uscat, folosește o cremă hidratantă ușoară și asigură-te că nu provoacă comedoane, ceea ce înseamnă că nu-ți înfundă porii. Folosiți această pastă de două ori pe săptămână pentru a vedea o reducere vizibilă a aspectului acneei.

Încercă și asta: Amestecă bicarbonat de sodiu cu un gălbenuș. Soluția care îți șterge 10 ani de pe chip

Bicarbonat de sodiu pentru a ilumina petele întunecate

Aveți coșuri și imperfecțiuni pe piele? Bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să le atenuați. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu are proprietăți de înălbire care ajută la ștergerea petelor și a imperfecțiunilor de pe piele. Dar, deoarece utilizarea bicarbonatului de sodiu în forma sa pură poate fi dură, îl amestecăm cu un alt ingredient natural pentru a-l face potrivit pentru aplicarea pe piele.  În acest caz, adăugăm suc de lămâie, care este un alt agent natural de albire.

Cum se folosește: într-un bol, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu și stoarceți în el sucul unei jumătăți de lămâie. Se amestecă cele două ingrediente pentru a obține o pastă groasă. Acum, aplicați acest amestec pe fața curată și ușor umedă. Poți acoperi mai întâi petele și urmele de acnee, iar apoi să folosești restul produsului pentru a-l aplica pe alte zone. Lasă-l să acționeze câteva minute și apoi clătește-te mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă rece. Tamponați pielea și aplicați o cremă hidratantă cu SPF. Este de preferat să se aplice noaptea, deoarece expunerea la soare după folosirea sucului de lămâie poate cauza întunecarea pielii. Folosiți acest peeling o dată sau de două ori pe săptămână pentru a vedea schimbări vizibile.

Secretul pielii de porțelan al asiaticelor

 

În combinație cu lămâia, bicarbonatul de sodiu îți luminează fața de petele de vârstă

Dacă ai pielea grasă, sunt șanse ca aceasta să fie predispusă la acnee și pete negre care apar adesea pe față. Iar dacă ai porii dilatați, ai și mai multe șanse să ai aceste probleme, ceea ce face ca fața ta să pară necurată. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la minimizarea acestei probleme, închizând porii pielii și îngustând puțin aspectul lor. Acest ingredient are proprietăți astringente care ajută la închiderea porilor și împiedică înfundarea lor cu murdărie care provoacă puncte negre și coșuri.

Iată ce trebuie să faceți: luați o lingură de bicarbonat de sodiu și adăugați-o într-un pulverizator. Acum umpleți-l cu apă și agitați-l bine pentru a le amesteca. Spală-te pe față cu un produs de curățare și șterge-o cu un prosop, apoi pulverizează soluția pe față și las-o să se absoarbă pe piele. Puteți păstra soluția în frigider pentru ca aceasta să funcționeze și mai bine. Includeți-o în ritualul zilnic de curățare pentru a preveni problemele pielii. După ce folosești acest tonic natural, poți aplica crema hidratantă pe față.

S-ar putea să placă și: Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea casei. Vă vor ușura viața!

Bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii

Impuritățile se depun adesea pe pielea noastră și nu sunt întotdeauna îndepărtate cu o spălare obișnuită a feței. Un scrub facial este util pentru astfel de probleme. Bicarbonatul de sodiu ajută la exfolierea pielii prin îndepărtarea celulelor moarte împreună cu aceste impurități.

Cum se folosește: se ia o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de lingură de apă. Ideea este de a face o pastă cu granule groase, astfel încât să poată exfolia pielea, așa că asigură-te că bicarbonatul de sodiu nu este diluat cu apă. După spălare, aplicați scrub-ul cu mișcări circulare, evitând cu grijă zona ochilor. Clătiți cu apă rece și uscați-vă fața cu un prosop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel