Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Masca a devenit obligatorie de astăzi, în alte două mari judeţe din ţară
WhatsApp
Cluj şi Mureş sunt alte două judeţe în care purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie începând de sâmbătă, 8 august.
Foto ILUSTRATIV

Printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise, în județul Cluj, de sâmbătă, 8 august, ora 00.00.

De asemenea, se specifică faptul că masca trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura şi este obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment, organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

 

Mureș: Masca, obligatorie de sâmbătă în locuri publice aglomerate

 

Şi la Mureş, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, ca de sâmbătă, toate persoanele care au mai mult de cinci ani, aflate în locurile publice aglomerate, să poarte mască. Măsura intră în vigoare de sâmbătă.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi (vineri - n.r.) o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măștii în anumite locații exterioare de pe raza județului Mureș. Sunt măsuri gândite pentru siguranța noastră, a tuturor. 

Îi îndemn pe mureșeni să facă echipă cu autoritățile, să acționăm unitar și să respectăm cu toții legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ținerea sub control a situației epidemiologice din județ", a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

Cine sunt exceptaţi de la această măsură

 

Astfel, persoanele prezente în piețele agroalimentare, piețe auto, bazaruri și târguri de pe teritoriul județului Mureș, vor fi obligate să poarte masca, începând de sâmbătă, de la ora 00.00.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în zonele de așteptare exterioare ale unitățile spitalicești publice și private, ambulatorii, farmacii, precum și în instituții publice, supermarket, bănci, în stațiile de autobuz, autogări și peroane.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație", a mai decis CJSU Mureș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel