Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Români, exploatați de un conațional care-i ademenea cu sume fabuloase: Condiții de trai inumane și bani puțini
WhatsApp
Un cetățean român a împărțit o casă cu alți 11 conaționali într-un apartament cu două camere mucegăit și lucra în schimburi de cel puțin 12 ore pe zi, a aflat astăzi un juriu.
Marea Britanie. Români, exploatați de un conațional care-i ademenea cu sume fabuloase Condiții de trai inumane și bani puțini

Bărbatul, presupusa victimă într-un caz de sclavia modernă din Marea Britanie, a descris poliției viața înainte de a veni la Nottingham, unde s-au întâmplat presupusele infracțiuni. Bărbatul locuise în două locuri din Dublin după ce s-a mutat din Iași, pentru a lucra șase zile pe săptămână într-o fabrică de reciclare a plasticului.

Când a ajuns pentru prima dată acolo, locuia cu inculpatul Elvis S., în vârstă de 35 de ani, acum din Falcon Grove, Sherwood Rise și familia sa „alături de alți cinci sau șase muncitori într-o casă cu trei dormitoare”.

Victima a spus poliției într-un interviu video înregistrat: „Aveau un fel de pat. Nu era chiar un pat. Am dormit, doi dintre noi în același pat. Unii au dormit pe podea”.

Un alt bărbat îi spusese că va fi plătit 8,20 euro pe oră, iar chiria lui era de 100 de euro pe săptămână. În prima săptămână la serviciu, inculpatul Elvis S. i-ar fi dat 15 euro, în a doua săptămână 100 de euro și în a treia săptămână 150 de euro. După aceea, s-ar fi convenit că i se va plăti 250 de euro pe săptămână. Victima a spus poliției că ar fi trebuit să câștige 500 de euro pe săptămână.

 

„Condițiile de trai nu erau grozave”

 

După aproape o lună, românul s-a mutat într-o a doua casă, cu două camere, una bucătărie și alta dormitor, cu 11 persoane.

Victima a spus poliției: „Unii dintre ei au dormit în pat, alții pe podea, alții pe canapea. Era doar un pat. Era o singură saltea pentru două persoane, o canapea. Era o canapea extensibilă. Condițiile de trai nu erau grozave. Avea mucegai în ea”.

După ce a călătorit înapoi în România, bărbatul s-a întors, de data aceasta în Marea Britanie la Nottingham.

Românul a ajuns cu microbuzul în Marea Britanie într-o casă din Radford Road, Hyson Green. Inculpatul avea un dormitor propriu, iar alți trei aveau toți un dormitor unic. Victima dormea ​​pe o canapea din sufragerie. A lucrat pentru o fabrică de ambalare a legumelor, apoi la fabrica Thorntons din Alfreton.

 

Inculpatul aranjează călătoria victimelor în Marea Britanie, în vederea exploatării

 


Elvis S., în vârstă de 35 de ani, este acuzat că aranjează sau facilitează călătoria victimelor în Marea Britanie, în vederea exploatării, cerându-le să efectueze muncă forțată sau obligatorie. Toate acuzațiile sunt respinse de inculpat.

„Procuratura spune că acest inculpat, Elvis S., a exploatat și că a făcut acest lucru pentru propriul său avantaj financiar”.

Se presupune că inculpatul a păstrat controlul asupra finanțelor victimelor și a decis cât ar trebui să primească în fiecare săptămână.

Procesul continuă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel