Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Prezentarea unui test negativ pentru COVID-19 la intrarea în țară, amânată pentru luni
WhatsApp
Obligativitatea de a prezenta un test negativ pentru COVID-19 pentru călătorii care intră în Marea Britanie, ce urma să intre în vigoare vineri dimineaţă, a fost amânată pentru luni 18 ianuarie, a informat ministrul transporturilor, Grant Shapps, pe contul său de Twitter, relatează EFE. Acest test se aplică şi cetăţenilor britanici şi va trebui să fie efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.
Foto ILUSTRATIV

Săptămâna trecută, ministrul Shapps a informat că pasagerii care vin în Marea Britanie, cu avionul, cu trenul sau pe mare trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 începând de vineri orele 04:00, însă măsura a fost amânată până luni.

Călătorii vor prezenta testul negativ companiei aeriene sau feroviare, dacă vin cu trenul, înainte de îmbarcare, în timp ce personalul de frontieră va verifica în mod aleatoriu la punctele de trecere îndeplinirea acestei măsuri. Cei care nu respectă această cerinţă sunt pasibili unei amenzi de 550 de lire (560 de euro). 

Pasagerii, chiar dacă dispun de acest test negativ, vor trebui să stea în carantină timp de 10 zile. Rezultatele testului COVID-19 vor putea fi tipărite pe hârtie, sau prezentate pe e-mail sau SMS pe telefonul mobil, în limbile engleză, spaniolă sau franceză.

Scoţia este pe cale să adopte o măsură similară pentru zborurile internaţionale, în timp ce Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor face anunţuri pe această temă în următoarele zile. Marea Britanie a înregistrat miercuri 1.564 noi decese provocate de noul coronavirus, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la începerea pandemiei, precum şi 47.425 noi contagieri. În total, 84.767 de persoane au murit de COVID-19 până în prezent în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel