Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Nou record de decese deşi infectările scad. 2,6 milioane de persoane vaccinate
WhatsApp
Marea Britanie a înregistrat miercuri un număr record de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, de 1.564, al căror număr total ajunge astfel la 84.767, în timp ce campania masivă de vaccinare a populaţiei avansează, dar o nouă îngrijorare este provocată de descoperirea unei mutaţii braziliene a coronavirusului SARS-CoV-2, după mutaţiile britanică şi sud-africană, relatează Reuters, AFP şi DPA.

Precedentul record de 1.325 de decese a fost înregistrat pe 8 ianuarie, această creştere a mortalităţii fiind provocată de noua variantă mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în această ţară în decembrie. Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, această mutaţie sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar.

Premierul Boris Johnson a anunţat că peste 32.000 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în prezent, cu circa 70% mai mulţi faţă de vârful din aprilie, el avertizând că există un mare risc ca secţiile de terapie intensivă să ajungă la saturaţie.

Şeful executivului a avertizat şi asupra unei alte noi tulpini de coronavirus, descoperită în Brazilia, după cele din Marea Britanie şi Africa de Sud. ''Suntem îngrijoraţi de noua variantă braziliană (a coronavirusului). Am luat deja măsuri severe pentru a proteja această ţară de noile infecţii venite din străinătate'', a spus Johnson, adăugând că încă nu este clar dacă vaccinurile deja aprobate în Marea Britanie (Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford) au efect şi asupra mutaţiei braziliene a coronavirusului.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate în Marea Britanie a fost miercuri de 47.525, mai multe faţă de cele 45.533 înregistrate în ziua precedentă, dar sub recordul de 68.053 consemnat de asemenea pe 8 ianuarie, ceea ce sugerează că măsurile stricte de lockdown instituite după apariţia noii variante de SARS-CoV-2 încep să-şi facă efectul.

În speranţa unei relaxări progresive a acestui lockdown, guvernul de la Londra a lansat un program ambiţios de vaccinare masivă, cu obiectivul ca aproximativ 15 milioane de persoane să fie imunizate împotriva COVID-19 până la jumătatea lunii februarie, numărul celor vaccinaţi până miercuri fiind de peste 2,6 milioane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel