Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie pentru îngrijitorii din căminele de bătrâni
WhatsApp
După o vastă consultare publică, guvernul britanic a anunţat miercuri că vaccinarea completă împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru toate persoanele care lucrează în căminele de bătrâni din Marea Britanie, inclusiv personalul non-medical, relatează AFP.
Foto ILUSTRATIV

"Vaccinurile salvează vieţi şi, deşi majoritatea personalului şi rezidenţii căminelor de bătrâni sunt în prezent vaccinaţi, trebuie să facem tot posibilul pentru a reduce în continuare riscul", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat.

Obligativitatea pentru angajaţii din aceste unităţi de a se vaccina este, potrivit ministrului, un "pas esenţial pentru a proteja în continuare căminele de bătrâni astăzi şi în viitor".

Astfel, tot personalul medical, dar şi toţi frizerii, cosmeticienele, voluntarii şi alţi comercianţi care merg la casele de bătrâni trebuie să fi primit cele două doze de vaccin anti-COVID-19 până în octombrie, dacă vor să lucreze în continuare acolo.

Dacă este aprobată de Parlament, această obligaţie nu se va aplica însă şi rudelor rezidenţilor, minorilor, persoanelor care vin să facă lucrări urgente, precum şi celor care beneficiază de o scutire medicală.

Prioritar în campania de vaccinare din Regatul Unit - ţara cea mai îndoliată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese - personalul căminelor de bătrâni fusese în mare măsură vaccinat: până pe 6 iunie, 84% primiseră prima doză şi 69% a doua doză, a anunţat Serviciul public de sănătate (NHS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel