Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Vela, anunț în miez de noapte: ORDONANȚA MILITARĂ NUMĂRUL 5 și 6. LIVETEXT
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, susțin o declarație de presă, la sediul MAI, luni seara, începând cu ora 23.00.
gov.ro

A fost emisă o nouă ordonanță militară: Ordonanța Militară 5

 

Bogdan Despescu citește prevederile Ordonanței Militare 5, adoptată luni, 30 martie:

„Se prelungește suspendarea zborurile spre dinspre Spania pentru încă 14 zile. Se prelungește suspendarea zborurile spre dinspre Italia pentru încă 14 zile începând din 6 aprilie.

Persoanele care părăsesc locul de carantinare vor răspunde penal.

Persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu vor fi sancționate și contravențional.

Cine pleacă din carantină repetă carantinarea și răspunde penal”

 

Raed Arafat: 593 cazuri în Suceava

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că pacienții nu pot să rămână în UPU și trebuie să fie internați chiar dacă nu au testarea COVID-19 infirmată sau confirmată.

„Din cele 2109 cazuri confirmate, 593 se află în Suceava. Am considerat că trebuie luate măsuri suplimentare”

 

Marcel Vela: Ordonanța Militară 6

 

„Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe.

Art. 1: Se instituie carantinarea în Suceava și comunele: Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art 2: Se instituie zonă de protecție în jurul localităților carantinate formată din toate celelalte localități din județul Suceava.

Art. 3: Din zona carantinată e permisă ieșirea și intrarea pentru transportul de mărfuri.

Art4 : Ministerul Transporturilor și firmele de transport feroviar persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Art 5: Toate restricțiile stabilite prin precedentele Ordonanțe militare se aplică corespunzător.

Art 7: În zona de protecție, organele vor stabili măsuri specifice de limitare a intrării și ieșirii persoanelor. În zona de protecție e interzisă deplasarea între localitățile din zonă. Autoritățile administrației vor aduce la cunoștința persoanelor de zona de protecție obligațiile.

Art 8: Accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare sau pentru servicii medicale de urgență.

Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.

Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel