Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu susține că PSD negociază cu premierul Ciucă, nu cu PNL
WhatsApp
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că are o comunicare cu premierul desemnat, dar că nu negociază cu PNL.
Ce au discutat Nicolae Ciucă cu Marcel Ciolacu Guvern până la 1 februarie 2022

„Astăzi, de dimineață, am stat de vorbă telefonic cu primul-ministru desemnat și încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși această criză. Adevăratele probleme ale românilor rămân totuși pandemia și energia, sperăm ca astăzi în Camera Deputaților să trecem legea de plafonare a prețurilor și să începem să rezolvăm cu adevărat din problemele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta spune că nu are negocieri cu PNL.

„Eu am o comunicare cu primul-ministru desemnat, consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent dacă voi vota sau nu un astfel de Guvern, trebuie să existe această comunicare. Nu am în schimb negocieri cu PNL”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a spus că PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize: „De aceea am și înaintat zece măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice Guvern care este învestit. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în Guvern, atunci o să le facem prin lege în Parlament. (...) În interiorul partidului există o opțiune clară de a nu susține un Guvern minoritar”.

PNL propupune armistițiu politic

 

PNL a propus ieri un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liderilor politici din Parlament.

Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Florin Cîțu.

„Venim azi cu încă un element nou care sperăm să deblocheze această situație măcar pentru o perioadă... Azi premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, practic, un armistițiu prin care aceste partide vor susține acest guvern minoritar”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Liderul PNL mai spune că documentul trebuie să fie semnat de toți liderii politici care astfel își iau angajamentul de a nu-și pune piedici în Parlament. Perioada armistițiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel