Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu, despre raportul critic făcut de Vulpescu: "Preferam să discutăm mai întâi în partid"
WhatsApp
Președinte interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat despre raportul senatorului PSD Ionuț Vulpescu, în care acesta identifica mai multe motive pentru care partidul a pierdut alegerile, că ar fi preferat să-l discute mai întâi în partid.

„Pentru prima dată, după mult timp, avem în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată. Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucție. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să știi exact ce s-a greșit. Apoi poți veni cu soluții”, a afirmat Marcel Ciolacu, printr-un comunicat de presă remis, joi, mediafax.

Despre Ionuț Vulpescu, președinte al Consiliului Național al PSD, Ciolacu spune că e firesc să facă o analiză care conține multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului.

„Sunt greșeli pe care ni le-am asumat și pe care nu vrem să le mai repetăm”, adaugă Ciolacu.

Potrivit acestuia, raportul va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea ședință a forurilor de conducere ale PSD.

„Domnul Vulpescu mi-a prezentat acest document. Aș fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului și apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa”, arată Marcel Ciolacu.

Ionuț Vulpescu a publicat pe blogul său un raport dur, în care identifica mai multe motive pentru care partidul a pierdut alegerile.

„O criză e un indicator de demnitate: îți arată unde ești, cât ai pierdut, dacă ai puterea de a recunoaște erorile comise și care sunt șansele de a le repara. PSD, recunoaștem sau nu, e în criză. Dubla pierdere – cursa prezidențialelor și a europarlamentarelor – alături de ieșirea de la guvernare, constituie proba fundamentală nu a oricăror greșeli, ci a greșelilor repetate. Greșeli sistematice, care impun urgent o revizuire drastică a construcției instituționale a partidului, a raporturilor dintre aceste instituții și partid, în ansamblul său.

Ca să avem demnitatea de a cere din nou votul electoratului, trebuie să demonstrăm că s-a schimbat ceva. Să le dăm un discurs despre reformă nu e suficient. De fapt, e nimic. Oamenii așteaptă rezultatele unor acțiuni de reformare. Reforma înseamnă oameni, idei și acțiuni, dincolo de o revizuire a mentalităților cu care am ambalat o ideologie față de care am rămas tot mai departe. Reforma nu se poate rezuma doar la schimbarea unor lideri, trebuie să schimbăm felul în care ne adresăm cetățenilor, plecând de la realitățile societății românești actuale.

Raportul de față este un exercițiu de sinceritate în primul rând cu mine însumi, dincolo de orice datorie morală sau profesională. E un risc asumat. Însă doar așa partidul va rămâne viu. Documentul de față prezintă echidistant ceea ce s-a făcut bine în plan economic, social și politic, de către PSD, în ultimii ani, dar mai ales ce s-a făcut rău”, a scris Ionuț Vulpescu, marți, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel