Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mămăliga perfectă și fără cocoloașe. Rețeta cu care nu dai greș niciodată
WhatsApp
Mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești, servită ca și garnitură pentru felurite bucate absolut delicioase. Este un preparat ușor de făcut, iar timpul de preparare este unul scurt.
mamaliga_reteta

La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Dar să rețineță că că în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă.

Ingrediente pentru mămăliga perfectă: 500 mililitri de apă, 180 grame de făină de mălai, 1 linguriță de sare

Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas

Puneți 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn. În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat și este gătită, închideți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.

Unii preferă să înlocuiască apa din compoziția mămăligii cu zer, lapte sau chiar smântână. Dacă vreți să păstrați rețeta tradițională, dar vă doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte. Pofta bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel