Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mama Sofiei - fetița de doi ani moartă în cadă, plină de vânătăi - și concubinul ei, arestați: Ucidere din culpă și rele tratamente
WhatsApp
Decizie de ultimă ora a magistraților ieșeni, în cazul Mădălinei, mama Sofiei, fetița de nici 2 ani care a murit la Iași, în cadă. Femeia și concubinul acesteia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile fiind suspectați că ar fi săvârșit infracțiunile de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului. 

Medicii legiști au stabilit, recent, prima cauză care a dus la moartea tragică a Sofiei, fetița de 2 ani din Iași. În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că, exact cum s-a bănuit de la început, legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi mai vechi. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, specialiștii așteaptă rezultatele examenelor de laborator. 

Vezi și: Răsturnare de situație în cazul Sofiei, fetița de doi din Iași: „A murit, cel mai probabil, prin înec”. Mama, suspectată de rudele tatălui, plecat în afară

Mama Sofiei, fetița de doi din Iași care a murit în cadă, și concubinul ei, arestați

 

„La data de 08 septembrie ac, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că, în seara zilei de 07 Septembrie ac, o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient. Întrucât la data de 12 Septembrie ac, a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Politiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor care se impun.

Ieri, 16 Septembrie ac, in baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat și o femeie, bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul IPJ Iași.

Astăzi, 17 Septembrie ac, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași care a dispus prezentarea lor Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis propunerea unității de parchet și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile atât pe numele femeii cât și al bărbatului. Cei doi vor fi reintroduși în Arestul IPJ Iași”, afirmă autoritățile, citate de BZI.

Vezi și: Fetiță româncă de 2 ani, moartă în cadă, plină de vânătăi. Tatăl era plecat în străinătate: „Considerăm că sigur ea a ucis-o pe Sofia”

Rudele din partea tatălui micuței au susținut că mama ar fi vinovată de decesul prematur al minorei. Sofia locuia împreună cu Mădălina, mama sa în vârstă de 21 de ani, în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți. După separarea de Daniel, tatăl micuței, Mădălina și-a găsit alt bărbat, acesta având și el doi copii. În momentul în care părinții s-au despărțit, cei doi au hotărât ca Sofia să rămână cu mama sa, deoarece tatăl a plecat din țară.

Tatăl Sofiei era plecat în străinătate

 

Familia bărbatului știa că Mădălina este o persoană violentă și nu își dorea acest copil. Mătușile Sofiei au povestit că Mădălina a spus de nenumărate ori că acest copil i-a distrus viața, iar atunci când era bebeluș o trântea de pat dacă plângea. Acestea au susținut că, cel mai probabil, femeia, într-un moment de nervi, a ucis-o pe micuță, deoarece în ultima vreme au observat nenumărate răni pe trupul fetei când aceasta venea în vizită. Daniel, tatăl Sofiei, se întorsese recent în țară pentru a-și vizita fata. Din păcate, acesta nu s-a putut bucura de ea decât două zile.

Vezi și: Fetiță de nici doi ani, în comă la spital, după ce s-ar fi înecat în cadă. Mama copilei, suspectă: „Are coaste rupte, capul spart”

Amintim că marți, 7 septembrie 2021, Mădălina și-a dus fetița în vârstă de 2 ani, cu mașina personală, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Aceasta le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată 3 minute. Copila se afla în stare foarte gravă în momentul în care a ajuns la spital. Aceasta a fost preluată de urgență de medici, care au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

După stabilizare, copila a fost transferată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificări pentru luarea măsurilor care se impun. Medicii au fost cei care au anunțat organele de poliție, după ce au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi. În ciuda eforturilor făcute de medici, după două zile de spitalizare, fata a decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel