Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe orașe din China, plasate în carantină, din cauza creșterii dramatice a cazurilor de COVID
WhatsApp
China a raportat, miercuri, cele mai multe cazuri de COVID-19 din ultimele cinci luni, intensificând restricţiile care includ plasarea în carantină a patru oraşe.
China autorizează tratamentul antiviral oral de la Pfizer pentru Covid-19

Majoritatea cazurilor noi raportate sunt în apropiere de Beijing, dar creşterea numărului de infectări are loc şi într-o provincie din nord-estul Chinei, arată datele oficiale, pe fondul unei reapariţii a cazurilor care au dus la plasarea în carantină la domiciliu a peste 28 de milioane de oameni.

În timp ce oraşul chinez Wuhan a fost epicentrul iniţial al pandemiei de coronavirus, care a apărut pentru prima dată acolo la sfârşitul anului 2019, China a ţinut COVID-19 la distanţă, în ultimele luni. Miercuri, Comisia Naţională de Sănătate a raportat un total de 115 cazuri noi confirmate pe după data de 30 iulie. Dintre aceste cazuri, 107 sunt infectări cu transmitere locală. Hebei, provincia care înconjoară Beijingul, a înregistrat 90 de cazuri, în timp ce provincia nord-estică Heilongjiang a raportat 16 cazuri noi, transmite News.ro.

 

Val de infecţii, înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar

 

Valul de infecţii vine înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar, de luna viitoare, când sute de milioane de chinezi călătoresc de obicei în oraşele lor de origine. Este de aşteaptat ca mult mai puţini oameni să călătorească anul acesta şi multe provincii au cerut lucrătorilor migranţi să rămână pe loc în timpul vacanţei. Creşterea numărului de cazuri noi vine în momentul în care o echipă de experţi din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care examinează originile pandemiei ajunge, joi, la Wuhan.

Provincia Hebei a plasat trei oraşe - Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang - în carantină, ca parte a eforturilor de a împiedica răspândirea virusului, în timp ce autorităţile oraşului Beijing au intensificat măsurile de sverificare şi de prevenire pentru a împiedica dezvoltarea unui focar. China a administrat peste 10 milioane de doze de vaccin, a declarat miercuri oficialul NHC Wang Bin şi a crescut capacitatea de testare la 12,55 milioane de persoane pe zi, sau de zece ori mai mult decât nivelul din martie anul trecut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel