Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Românii din Diaspora se pot înregistra pe votstrainatate.ro pentru alegerile parlamentare
WhatsApp
Cetăţenii români cu drept de vot cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro pentru alegerile parlamentare, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Foto ILUSTRATIV

Platforma este gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă în vederea exprimării opţiunii de exercitare a dreptului de vot prin corespondenţă sau a opţiunii de exercitare a dreptului de vot la o secţie de votare organizată în străinătate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării alegătorilor români din străinătate (www.mae.ro/node/52162). În cadrul acestei secţiuni au fost publicate deja informaţii despre datele necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie din străinătate, precum şi lista documentelor care dovedeşte dreptul de şedere în străinătate, eliberate de autorităţile străine, documente necesare pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel