Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ după ce s-a spus că un ROMÂN este printre jihadiștii ISIS pe care Turcia îi va EXPULZA
WhatsApp
Ministerul de Externe a anunțat că nu există niciun cetățean român printre persoanele reținute sau arestate în Turcia, sub acuzații de sprijin sau de apartenență la organizații teroriste.

Precizarea vine în contextul în care cotidianul turc Hurriyet a publicat o listă cu jihadiștii aflați în închisori din Turcia, iar printre aceștia este evidențiată și prezența unui român.

Citește și Un ROMÂN, printre jihadiștii ISIS pe care Turcia îi va EXPULZA către țările lor de origine

„Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetățean român, autoritățile turce au transmis că nu există date care să confirme existența unui cetățean român printre persoanele reținute sau arestate sub acuzații de sprijin sau de apartenență la organizații teroriste.

Totodată, autoritățile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză.

Citește și Jihadist ISIS, REPATRIAT de turci în România. Erdogan: „Nu e problema mea"

Precizăm că, la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetățean român", a transmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel