Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban și-a dat demisia: "Desemnarea lui Dacian Cioloș este o cacealma"
WhatsApp
Ludovic Orban a anunțat că miercuri, la ora 12.00, demisionează de la președinția Camerei Deputaților. El apreciază că desemnarea lui Dacian Cioloș pentru a forma un nou guvern este „o cacealma”, care are ca efect prelungirea crizei guvernamentale.
Ludovic Orban si Florin Citu

Din păcate, decizia președitelui este mai degrabă o cacialma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice și guvernamentale. Este evident că în ciuda bunelor intenții ale USR și ale lui Dacian Cioloș, desemnarea nu ține cont de principiul loialității constituționale și nu ține cont de faptul că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care să aibă cu adevărat șansa de a obține o majoritate parlamentară”, spune Ludovic Orban.

Orban spune că Cioloș n-ar putea strânge majoritate 

 

El apreciază că nici PNL, nici alte formațiuni parlamentare nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș și pledează pentru refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

„Nici USR, nici UDMR și nici grupul minorităților nu au contestat dreptul PNL de a desemna persoana premierului în această coaliție. Cei care au luat decizia de a un desemna premier sunt cei din gașca demolatoare, care l-au impus pe Cîțu la conducerea PNL, care se cramponează de persoana lui Cîțu, neînțelegând faptul că Florin Cîțu nu mai are nicio șansă dacă va fi desemnat. Decizia de desemnare a lui Dacian Cioloș va adânci ruptura între USR și PNL, pentru că pot să spun cu certitudine că actuala conducere a PNL nu va sprijini învestirea guverului Cioloș. Sunt convins că intenția ascunsă care stă în spatele acestei desemnări (...), în spatele acestei cacialmale, a acestei decizii cinice se ascunde dorința ca la a doua desemnare să fie desemnat Flori Cîțu”, adaugă Orban.

El precizează că demisionează din funcția de președinte al Camerei Deputaților miercuri, la ora 12.00.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel