Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban îşi îmbărbătează miniştrii înainte de consultări: "Nu vă temeţi!"
WhatsApp
Ludovic Orban a făcut câteva declaraţii în prima şedinţă de guvern după ce a fost demis prin moţiune de cenzură.
gov.ro

"Vreau să vă readuc aminte că săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri sunt programate audierile în comisii. Aici vreau să fiţi la înălţime. Avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocat de guvernările habarniste şi rău intenţionate PSD timp de trei ani de zile. Avem cu ce ne prezenta în faţa comisiilor.

Nu trebuie să vă temeţi de votul efectiv, nu ne judecă pe noi parlamentarii născuţi din pixul lu Dragnea.

Am aşteptări mari de la dvs. că practic, în trei luni suntem într-o situaţie în care chiar avem toate motivele să fim mândri de ceea ce am făcut. Avcest lucru trebuie să se vadă la audieri şi trebuie puşi la punct obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au făcut praf toate sistemele publice, după ce au distrus imaginea României, încearcă acum să ne dea lecţii. Nu acceptăm lecţii de la ei", a declarat Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern, vorbind despre consultările la care vor fi supuşi miniştrii cabinetului său. 

 

Prima şedinţă de Guvern după moţiunea de cenzură

 

Guvernul Orban s-a reunit joi în prima şedinţă după ce săptămâna trecută a fost demis prin moţiune de cenzură, pe ordinea de zi a reuniunii aflându-se mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar şi administraţia publică.

Astfel, potrivit ordinii de zi anunţate, Executivul ar urma să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare.

Un alt proiect de hotărâre supus aprobării în Guvern are în vedere stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Totodată, Executivul va decide, printr-o Hotărâre, cu privire la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, având în vedere schimbările intervenite în arhitectura guvernamentală după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului Orban în noiembrie 2019.

De asemenea, Guvernul va aproba un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Pe agenda şedinţei se regăsesc şi trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Executiv în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel