Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban își dă DEMISIA din PNL: "S-a umplut paharul". ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Fostul președinte PNL Ludovic Orban a anunțat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susținut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” și săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL. Ludovic Orban a spus, joi seara, că nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă. 

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din PNL.

"Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Orban, la B1.

Ludovic Orban a precizat că nu știe dacă și alți liberali vor face la fel.

El spune că „PNL nu mai există” și că decizia de a-l susține pe Nicolae Ciucă în funcția de premier nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la președintele Klaus Iohannis.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o tradare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Nicolae Ciucă, desemnat premier de către Klaus Iohannis 

 

Fostul președinte PNL a precizat că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.

Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru după ce șeful statului a primit propunerile partidelor. Varianta aceasta de premier este susținută de PNL și UDMR. Propunerea Nicolae Ciucă vine după ce Dacian Cioloș, premierul desemnat inițial de Iohannis, nu a reușit să obțină o majoritate pentru guvernare. 

Klaus Iohannis a susţinut, joi, la ora 14,05, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Președintele a avut, joi, consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier.

„Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune Acum e nevoie de o soluție reală! Acum e nevoie de un guvern care să rezolve problemele, să terminăm cu criza de preocupări.

Criza a durat deja prea mult, e inadmisibil să continuăm în acest stil. Iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu drepturi depline.

Am fost mulțumit că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat în unanimitate un candidat. Nicolae Ciucă, aici, prezent.

Am decis să-l desemnez candidat pe domnul Nicolae Ciucă“, a afirmat șeful statului.

Nicolae Ciucă a mai fost premier în trecut

 

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. De altfel, încă de anul trecut  numele lui Ciucă era vehiculat  ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, Florin Cîțu a fost cel care i-a convins pe cei din coaliția PNL-USR-UDMR că merită să fie premier.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un Guven în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”, a spus Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis.

Acesta a anunțat că va negocia cu toate forțele politice responsabile.

„Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a mai spus Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel