Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, după discuţiile cu Dan Barna: "Nu poţi să condiţionezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi"
WhatsApp
Preşedintele PNL, premierul desemnat, Ludovic Orban, a făcut câteva precizări după consultările pe care le-a avut cu liderii USR.

"Din punctul meu de vedere, mi s-a părut că ne-am înţeles", a fost prima impresie a premierului desemnat, după ieşirea de la consultări.

Acesta a comentat şi declaraţiile lideurlui USR, Dan Barna, care încă mai condiţionează votul pe câteva puncte precum Fără penali', primari în două tururi şi recursul compensatoriu.

Citeşte şi: Dan Barna, după consultările cu Ludovic Orban: "Chiar suntem curioşi"

"Am văzut o declaraţie anterioară în care într-un fel condiţiona susţinerea investirii guvernului de reuşita acestor proiecte. Aici, vă spun sincer că nu cred că ata va fi poziţia lor pentru că este o poziţie nerezonabilă. Nu poţi să ceri PNL decât ceea ce poate da PNL. Anume să susţinem proiectele respective, pe care oricum le susţinem. Unele dintre ele sunt proiectele noastre. (...) Nu poţi să condiţionezi Partidul Naţional Liberal de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ceea ce am făcut trei ani de zile până acum. Sunt puncte în care noi deja ne-am înţeles. Eu cred că lucrurile sunt foarte simple. Noi suntem parteneri nu de ieri, de astăzi. Suntem nişte parteneri care ne-am angajat într-o bătălie împotriva PSD-ului., Am oprit împreună Codul penal, Codul de procedură penală, o mulţime de iniţiative pe care le-am atacat înmpreună la CCR şi am reuşit să împiedicăm intrarea în vigoare a foarte multor prostii pe care a vrut să le facă PSD. Cred că acest parteneriat este unul onest din partea PNL şi contez pe susţinerea USR în susţinerea Guvernului.

Nu pot să îmi imaginez că ar putea un partid de Opoziţie, care a fost alături de noi atâta timp, care a luptat împotriva PSD, că ar putea să contribuie la menţinerea la Palatul Victoria a Viorică Dăncilă, candidatul la preşedinţie din partea PSD. În fiecare zi în care acest guvern demis, nelegitim, rămâne la putere, se întâmplă o mulţime de nenorociri care afectează România. Este împiedicată rezolvarea foarte multor probleme care vor exploda dacă nu este investit guvernul cât mai rapid", a declarat Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel