Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fără RESTRICȚII: Ungaria permite românilor tranzitarea ţării 24 de ore din 24
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că în urma discuţiei purtate la nivelul miniştrilor de externe ai României şi Ungariei există deja consecinţe favorabile, una dintre acestea fiind permisiunea de tranzitare a statului vecin, pe cale rutieră a cetăţenilor români, 24 de ore din 24.
sursa foto: Flickr.com

"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile", a precizat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

Potrivit premierului, anterior întâlnirii dintre cei doi miniştri de externe au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne din cele două ţări prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi, "în felul acesta, practic s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria".

"De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului", a precizat Ludovic Orban, întrebat fiind de relaţia României cu Ungaria după întâlnirea celor doi miniştri de externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel