Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban a anunțat care sunt românii din Diaspora care scapă de CARANTINĂ
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări privind cetăţenii care vin din ţări cu o rată de infectare cu COVID-19 mai mare decât a României, după ce a aşteptat aproape două săptămâni luarea unei decizii la nivel european. Astfel, cei care sosesc în România pentru o perioadă de maxim trei zile, nu trebuie să intre în carantină dacă vin cu un test negativ. 

"Practic, asta nu va fi cuprinsă în hotărârea de guvern, dar noi am aşteptat timp de două săptămâni luarea unei decizii la nivel european. Încă nu s-a produs luarea unei decizii la nivel european privind măsurile care se impun în funcţie de nivelul de răspândire a virusului şi am luat decizia de a impune măsurile pentru cetăţenii care vin din ţările care au rată de infectare mai mare decât rata de infectare a României, măsuri care au fost anunţate public.

Pentru persoanele care vin pentru o perioadă de maxim trei zile, inclusiv trei zile, dacă vin cu test, nu trebuie să intre în carantină.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, vor trebui să intre în carantină, având posibilitatea să facă un test în a 8-a zi, dacă nu există simptome, urmând să se ia decizia legată de a putea ieşi din carantină", a declarat premierul Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel