Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, după fotografia de la ziua sa: "Un exemplu de AŞA NU!"
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a explicat într-un i nterviu acordat postului Digi24 fotografia care a circulat în ultimele zile în spaţiul public, precizând că este un exemplu de "Aşa NU". Primul-ministru spune că îşi asumă greşeala şi recunoaşte că fumatul este un viciu cu care se confruntă de 40 de ani. În ceea ce priveşte autorul fotografiei, premierul susţine că nu a făcut "anchetă" să descopere sursa.
gov.ro

Întrebat ce a înţeles că au avut să îi reproşeze oamenii, premierul a răspuns:

"Faptul că am încălcat regulile, faptul că nu purtam mască, faptul că fumam în spaţiu închis. Suntem oameni. Mai greşim", a declarat premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Primul-ministru a continuat:

"Eu sunt fumător de 40 de ani. Difuzarea acelei poze poate avea un efect negativ că eu, ca prim-ministru, fumez. Dacă poza aia e văzută de copii, ar putea să mă folosească ca exemplu. Nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Aşa nu! Le spun tinerilor să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat la 17 ani, fumez de 40 de ani. Sigur că mi-aş dori să pot să mă las de fumat. O să încerc"

Important este atunci când greşeşti să îţi recunoşti greşeala şi să încerci să ţi-o îndrepţi. Nici nu am făcut anchetă cine a făcut poza. Poza a reflectat o realitate. Am compărut într-o postură care nu era corectă, lucru care poate mă face să fiu şi mai corect.

Eu sunt un om corect, care respectă regulile. Se întâmplă ocazii în care mai laşi garda jos. A fost o astfel de ocazie, era ziua mea. Nu am chemat pe nimeni de ziua mea. Mi-au făcut o surpriză şi au venit. Colegi, colaboratori apropiaţi. I-am primit. Şi atunci când stăteam la masă, tot despre problemele guvernului", a mai spus premierul, la Digi24.

Citeşte şi: Ludovic Orban, răspuns pentru PSD: "Să ridice piatra numai dacă nu au păcătuit. La PSD nu prea are cine să o ridice"

Ludovic Orban a recunoscut că nu a fost de acord în cu legea anti-fumat în spații închise, ci a propus locuri în care pot sta fumătorii.

"Am votat împotriva legii. Am fost pentru găsirea unor locuri special amenajate. Altfel, este foarte dificil. De exemplu, ca să poţi fuma la Parlament, distanţa minimă e de vreo 350 de metri ca să ajungi la un loc de fumat. Din cauza asta, foarte mulţi fumează pe hol sau în alte spaţii. Trebuiau lăsate nişte locuri unde să se poată fuma. Ca fumător, vă daţi seama că mi-am apărat drepturile de a fuma. E complicat. Muncesc 14-15 ore pe zi. E complicat să poţi să te controlezi tot timpul. Te mai scapi, mai încalci câte o regulă. E o greşeală pe care mi-am recunoscut-o şi o îndrept.

Am fost fotografiat că fumam, recunosc. Am plătit şi sunt dispus să plătesc orice greşeală pe care o fac. Nimeni nu e mai presus de lege. Nu fac parte dintre aceea care să facă în mod ostentativ pledoarie pentru nerespectarea regulilor. Tot timpul, când am apărut, am apărut cu mască. Este cea mai bună formă de protecţie", a mai spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel