Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lucrătorii zilieri trebuie înregistraţi într-un registru electronic începând de sâmbătă (Ministerul Muncii)
WhatsApp
Persoanele care utilizează lucrători zilieri pentru diverse activităţi cu caracter temporar vor fi obligate, începând de sâmbătă, să renunţe la registrele clasice şi să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic, informează vineri Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) într-un comunicat.

Metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor a fost stabilită în urma ordinului semnat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi publicat în Monitorul Oficial, menţionează MMPS.

Metodologia stabileşte aplicaţia mobilă intitulată "Inspecţia Muncii" drept instrument de lucru pentru persoanele care folosesc zilieri, potrivit sursei.

Aplicaţia "Inspecţia Muncii" este disponibilă, gratuit, pe PlayStore sau AppStore.

Persoanele care doresc să folosească aplicaţia mobilă pot afla pe site-ul www.inspectiamuncii.ro mai multe detalii din Manualul de utilizare şi Termenii şi Condiţiile de utilizare a aplicaţiei.

Aplicaţia "Inspecţia Muncii" este singura modalitate legală de înregistrare a activităţilor prestate de zilieri, subliniază Ministerul Muncii.

Pentru înfiinţarea Registrului, persoanele care apelează la zilieri trebuie să obţină numele de utilizator şi parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în a cărui rază teritorială îşi au sediul, documentele necesare în acest scop putând fi transmise prin email. Utilizatorul care obţine parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată lucra în aplicaţie.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a explicat că informaţiile introduse despre timpul de lucru al zilierilor vor fi astfel transmise digital către autorităţi.

"Digitalizarea la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale este, încă de la începutul mandatului meu, unul dintre cele mai importante obiective. De mâine (sâmbătă, n.r.) devine funcţională, după ce am pus la punct ultimele detalii, aplicaţia Inspecţia Muncii care include Registrul electronic de evidenţă a zilierilor. A trebuit să ajungem până în anul 2020 ca să renunţăm, în sfârşit, la caietele de hârtie în care angajatorii notau activitatea lucrătorilor zilieri şi pe care apoi trebuiau să le fotocopieze şi să le ducă la inspectoratele teritoriale de muncă. De mâine trecem într-o nouă etapă: persoanele care lucrează cu zilieri vor ţine evidenţa lor, precum şi a timpului de lucru efectuat, printr-o aplicaţie care poate fi accesată de pe telefon mobil sau tabletă, iar datele introduse se vor transmite tot în format digital către inspectoratele teritoriale de muncă", a afirmat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, citată în comunicatul ministerului de resort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel