Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Londra. Oameni de afaceri români, bombardați cu mesaje xenofobe: „Plecați acasă și luați-vă escrocii și țiganii cu voi!”
WhatsApp
Mai mulți oameni de afaceri români din Burnt Oak, o suburbie a Londrei poreclită „Mica Românie”, au primit prin poștă un mesaj xenofob.
Foto ILUSTRATIV

Românii, când au deschis plicul, au avut parte de o surpriză neplăcută: un articol de ziar cu frații Lupu, iar sub articol mesajul: „Plecați acasă și luați-vă escrocii și țiganii cu voi!”.

Articolul însoțit de mesaj face referire la Valentin Lupu, de 25 de ani, Grigore Lupu, de 39 de ani, și Alexandru Lupu, de 43 de ani, care au fost condamnați la 28 de ani de închisoare de către tribunalul din Blackfriars Crown. Cei trei bărbați erau membrii unei grupări criminale care făcea trafic de persoane, pe care le aduceau în Marea Britanie pentru a le exploata în construcții.

Victimele erau păcălite că vor fi plătite cu 500 de lire sterline pentru 30 de zile de muncă. Însă, când ajungeau în Marea Britanie, victimele erau lăsate fără carte de identitate și forțate să locuiască în case supraaglomerate, în Estul Londrei.

Cei trei frați falsificau documente pentru ca victimele să poată lucra în construcții chiar dacă nu aveau calificările necesare. De foarte multe ori, persoanele care ajungeau pe mâna lor erau bătute, iar veniturile le erau controlate de cei trei.

Pe parcursul a trei ani, bărbații au obținut peste 1,2 milioane de lire sterline din veniturile victimelor.

În octombrie 2018, în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată în Londra și în România, au fost descoperite 33 de victime ale celor trei: 24 de bărbați 4 femei și cinci copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel