Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Locuri de muncă în România. Oficial din Pakistan: Este nevoie de peste 500.000 de muncitori pakistanezi
WhatsApp
Ambasadorul României în Pakistan, Nicolae Goia,  a avut o întrevedere cu Zulfikar Bukhari, asistent special al prim-ministrului pakistanez pentru Dezvoltarea resurselor umane şi pentru pakistanezii din străinătate.  Cei doi demnitari au discutat despre exportul de forţă de muncă în România şi au convenit asupra găsirii unui mecanism de migrare în siguranţă a lucrătorilor pakistanezi în România. 
Muncitori

Ambasadorul a declarat că România are nevoie de forţă de muncă şi că România va putea să importe până anul următor un număr de un milion de lucrători calificaţi şi necalificaţi. Lipsa forţei de muncă în România a rezultat din plecarea lucrătorilor locali în statele din vestul Europei.

Ambasadorul a expus detaliile pieţei muncii din ţara sa şi l-a informat asistentul special că România are nevoie de cel puţin 40.000 de şoferi, iar ţara sa este pregătită să găzduiască un număr maxim de lucrători din Pakistan. În plus, va fi nevoie şi de medici, ingineri, lucrători în construcţii şi specialiştii IT. Cererea actuală din România prezintă o oportunitate fără precedent pentru Pakistan, a adăugat el.

 

Şoferi, medici şi ingineri, din import

 

Ambii demnitari au convenit să elaboreze un plan prin constituirea unui grup de lucru alcătuit din funcţionari ai Misiunii României şi ai Ministerului de Externe pentru a elabora un mecanism care să elimine exploatarea lucrătorilor în ţara gazdă.

Bukhari a subliniat, de asemenea, necesitatea adaptării pe piaţa românească, a şoferilor care vin din ţările din Golf. Ambasadorul a fost de acord să asigure adaptarea cât mai multor şoferi, de îndată ce cererea oficială va fi transmisă Misiunii Române şi mecanismul va fi elaborat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Joburi Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel