Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lockdown Marea Britanie. Un nou cod pentru victimele violenţei domestice, în farmacii. Boris Johnson: "Pentru cei care acasă nu este un loc sigur"
WhatsApp
Farmaciştii din Marea Britanie au lansat joi un cod în vederea combaterii unei previzibile intensificări a violenţei domestice în timpul noului lockdown. Astfel, victimele abuzurilor sunt îndemnate să ceară ajutor în mod discret în farmacii întrebând de "ANI", relatează Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că această iniţiativă, susţinută de peste 2500 de farmacii, va oferi un colac de salvare celor rămaşi captivi în locuinţe alături de parteneri sau membri de familie abuzivi, în actualul al treilea lockdown naţional impus pentru a contracara pandemia.

"În condiţiile în care suntem nevoiţi, din nou, să le cerem oamenilor din toată ţara să stea acasă pentru a combate acest virus, este vital să luăm măsuri pentru a-i proteja pe cei pentru care acasă nu este un loc sigur", a subliniat Johnson.

ANI, care vine de la Action Needed Immediately (nevoie urgentă de acţiune, în engleză), sună ca numele comun Annie, ceea ce le permite victimelor să dea un semnal de alarmă când merg la cumpărături, de multe ori singura lor posibilitate de a ieşi din casă.

Personalul farmaciilor, instruit în acest sens, trebuie să le pună la dispoziţie acestora un spaţiu privat şi acces la telefon şi să se intereseze dacă acestea au nevoie de ajutorul poliţiei sau de alte servicii.

 

Boris Johnson: "Pentru cei care acasă nu este un loc sigur"



Lockdown-urile decise din cauza pandemiei au dus în toată lumea la o creştere dramatică a abuzurilor domestice, anul trecut, aminteşte Reuters.

Premierul britanic a asigurat că toate persoanele care sunt în pericol în propriile lor case sunt libere să plece, în pofida restricţiilor de deplasare impuse la 5 ianuarie pentru şapte săptămâni pentru a îngrădi propagarea unei noi variante de coronavirus aparent şi mai contagioase.

Mecanismul de asistenţă pentru victimele de abuzuri domestice este similar celor adoptate în alte ţări ca Spania, Italia sau Argentina.

În Marea Britanie, aproape 2 milioane de oameni, în cea mai mare parte femei, suferă în fiecare an o formă sau alta de abuz domestic, conform datelor oficiale.

Comisarul pentru abuzuri domestice în Anglia şi Ţara Galilor, Nicole Jacobs, a salutat iniţiativa şi şi-a îndemnat concetăţenii să fie vigilenţi în observarea eventualelor semne de abuzuri.

"Se poate dovedi extrem de dificil de cerut ajutor, atunci când stai alături de abuzator aproape 24 de ore pe zi, cum se întâmplă cu multe dintre victime în actualul lockdown", a notat Jacobs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel