Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
LOCKDOWN în Anglia: CARANTINĂ din această noapte. Peste 13 milioane de oameni afectați de restricții
WhatsApp
Regiuni importante din UK intră în carantină din această noapte. Zonedin Nord-Vestul Angliei, Middlands și West Yorkshire vor intra în carantină de marți, a anunțat, vineri,  ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock. 

Boris Johnson a recunoscut, în această seară, că un al doilea val „inevitabil” de coronavirus a cuprins Marea Britanie, întrucât națiunea a fost pusă din nou în zona roșie din cauza infecțiilor  Covid.

Nord-estul Angliei intră sub restricții din această noapte. Peste 13 milioane de oameni vor fi afectați. Această mișcare dramatică a avut loc, deoarece infecțiile zilnice din Marea Britanie au atins un maxim al ultimelor patru luni, de 4.322, cifrele care arată că focarul a aproape și-a dublat dimensiunea într-o săptămână.

Un total de aproximativ 13 milioane de oameni se află acum sub restricții locale. Și secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a ridicat perspectiva unor pași și mai draconici, cerând publicului „să se unească pentru a combate acest virus”.

„Răspândirea virusului se accelerează în mod clar în întreaga țară”

 

Pe fondul unei alarme tot mai mari că situația scapă de sub control, borduri, inclusiv o restricție de la ora 22 la pub-uri și restaurante și interzicerea socializării în afara gospodăriilor au fost anunțate de marți în părți din nord-vest, Midlands și West Yorkshire. 

Primul ministru a declarat că un al doilea blocaj la nivel național a fost „ultimul lucru pe care cineva îl dorește”, însă a dezvăluit că administrația sa se gândea dacă trebuie să „meargă mai departe” pentru a evita noul val de virus. Măsurile vizează  inclusiv închiderea pub-urilor și restaurantelor și interzicerea întâlnirilor din afara gospodăriilor, potrivit Daily Mail.

Restricții vor fi introduse, de marți în Lancashire, Merseyside, Warrington, Halton, Wolverhampton, Oadby și Wigston și în părți din Bradford, Kirklees și Calderdale.

Anglia, lovită de al DOILEA VAL

 

Ministrul Sănătății s-a adresat populației să „se reunească pentru a combate acest virus”, deoarece miniștrii iau în considerare impunerea unor noi restricții draconice la nivel național, timp de două săptămâni, în încercarea de a opri răspândirea, potrivit Daily Mail.

În cazul unor noi restricții la nivel național, școlile și locurile de muncă ar putea rămâne deschise. „Răspândirea virusului se accelerează în mod clar în întreaga țară”, a declarat Hancock pentru Sky News. „Trebuie să luăm măsurile necesare pentru a menține oamenii în siguranță. Vom face tot ce este necesar pentru a menține oamenii în siguranță.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel