Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Live-urile pe Facebook, RESTRICŢIONATE după atacurile din Christchurch
WhatsApp
Facebook a anunţat, miercuri, că va introduce restricţii de utilizare a serviciului său Live pentru transmiterea în direct a înregistrărilor video. Asta, după ce a autorul atacurilor din oraşul neozeelandez Christchurch a difuzat Live, pe reţeaua de socializare, masacrarea a 51 de persoane în moschei, la jumătatea lunii martie, relatează AFP şi DPA.

Reţeaua socială a fost intens criticată pentru că a întârziat întreruperea difuzării înregistrării video, imaginile răspândindu-se extrem de rapid pe internet. Compania a promis ulterior revizuirea condiţiilor de utilizare a platformei Live, fără să prevadă însă întârzierea difuzărilor.

 

Restricţii după filmarea masacrului de la Christchurch

 

Prin urmare, utilizatorii care încalcă regulamentul de utilizare a reţelei sociale vor fi imediat blocaţi de la a utiliza pentru o anumită perioadă de timp serviciul de streaming live.

Citeşte şi: MASACRU Noua Zeelandă. Sute de oameni s-au uitat LIVE la clipul postat de TERORIST. Facebook, REACȚIE OFICIALĂ

"În urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel încât acestea să nu fie utilizate pentru a face rău sau pentru a răspândi ura", a anunţat compania într-un mesaj publicat pe blog.

Citeşte şi: ATACATORUL din Noua Zeelandă a STAT și în România 11 ZILE. SRI, DIICOT și Poliția refac traseul bărbatului

"Intenţionăm să extindem aceste restricţii în alte zone în următoarele săptămâni, începând cu prevenirea aceloraşi oameni de la a crea reclame pe Facebook'', se mai arată în mesaj.

Citeşte şi: Zeci de pagini de Facebook din Italia, ÎNCHISE. Acuzate că distribuiau ştiri false

Compania plănuieşte să investească 7,5 milioane de dolari în noi parteneriate pentru îmbunătăţirea imaginii şi a tehnologiei de analiză video pentru a fi cu un pas înainte manipulării în media utilizată pentru publicarea de materiale interzise.

Citeşte şi: Breşă de securitate Whatsapp. Cum puteau hackerii să intre în telefoanele utilizatorilor

Înregistrarea video transmisă prin serviciul Live al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibilă timp de 17 minute până ce compania a suspendat difuzarea după ce a fost alertată de poliţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel