Linie telefonică pentru Coronavirus. Klaus Iohannis a făcut anunțul
Autor: Liviu Ludovic pe 26 feb 2020, 16:12 | Sanatate

presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că linia telefonică care va fi gestionată de Ministerul Sănătății, unde oamenii pot cere informații privind infectarea cu noul coronavirus ar putea fi funcțională de joi dimineață. 

"Autoritățile trebuie să își intensifice eforturile de comunicare în ceea ce privește coronavirusul. Atât cei care au călătorit în zone în care există cazuri confirmate, cât și cei care dezvoltă simptome specifice trebuie să știe cum să procedeze", a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a mai spus că are încredere în instituții că pot gestiona situația pe latura preventivă, cât și pe cea de tratare a posibililor cazuri de infectare.

"Urmează să fie implementată cât mai rapid, probabil deja de mâine dimineață, linia telefonică, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu coronavirus. Am încredere că toate instituțiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situație, atât pe latura preventivă, cât și pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare", a completat Iohannis, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că „până în acest moment, deci până în acest moment, când vă vorbesc, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România".

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balș", a anunțat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, într-o conferință de presă.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri