Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liderul ALDE Diaspora, MITĂ de 600.000 de lei pentru achiziția de echipamente COVID. DNA-ul a intrat pe fir
WhatsApp
Liderul ALDE Diaspora ar fi cerut 600.000 lei mită de la reprezentantul unei firme private, spunând că are posibilitatea să determine o companie de stat să cumpere de la mituitor echipamente COVID. Avram Marius Gal a fost trimis în judecată sub control judiciar și pe bunurile lui a fost pus sechestru. 
Sursa foto: Facebook

Procurorii DNA – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Avram Marius Gal, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României.

El este lider al ALDE Diaspora și acuzat de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori anticorupție, în perioada 16-23 martie 2020, Avram Marius Gal ar fi pretins aproximativ 600.000 de lei de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

„Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, spun procurorii DNA, potrivit Mediafax.

Procurorii spun că cea mai mare parte a banilor primiți de Gal ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

„Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice. Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate)”, mai spun procurorii.

În acest caz s-a pus sechestru până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel